Aparatură de ultima generație pentru depistarea pierderilor de apă!

0Angajații SC Apă Canal 2000 S.A. au participat la un program de detecție a pierderilor de apă din rețea alături de o echipă de la Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. Având la dispoziție aparatură de ultimă generație, reprezentanții celor două societăți au acționat la Ștefănești și Bascov.  


O echipă specializată a SC Apă Canal 2000 SA şi o echipă de la Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, au participat în perioada 11 – 13 mai 2022 la un program comun de detecţie a pierderilor de apă în reţeaua de distribuţie a apei potabile din municipiul Piteşti, oraşul Ştefăneşti şi comuna Bascov. „În cadrul acestui program cele două echipe au efectuat în paralel verificări şi operaţiuni de detecţie a pierderilor în reţelele de apă, fiind utilizate tehnologii noi şi aparatură de ultimă generaţie, aflată în dotarea celor doi operatori, după cum urmează:
– au fost utilizate metode de scanare a reţelelor de apă cu georadare tip IDS şi de localizare pierderi cu ajutorul loggerilor de zgomot permanenţi şi nepermanenţi, folosindu-se sistemul Permanet HWM şi loggeri neparmanenţi de la Seba Dynatronic;
– au fost efectuate măsurători de debite minime pe timp de noapte utilizând debitmetre ultrasonice;
– au fost localizate traseele de conducte cu ajutorul locatoarelor de trasee tip RADIDETECTION;
– au fost efectuate măsurători cu microfoane de sol şi corelatoare de la producători de echipamente precum HWM şi Seba Dynatronic.
În urma verificărilor efectuate, au fost localizate, marcate în teren şi comunicate către echipele de intervenţii ale societăţii Apă Canal 2000 trei avarii de apă, dintre care două pe strada Violetelor din Piteşti şi una la Ştefăneşti, în zona blocului 5. Toate cele trei avarii au fost remediate în aceeaşi zi (ziua în care au fost depistate), debitele cumulate ale acestora fiind de aproximativ 36 mc/h.
Urmează ca în perioada următoare cele două echipe specializate să participe la programul de detecţie a pierderilor de apă în reţelele Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, după care se va desfăşura o altă acţiune de detecţie a pierderilor de apă în reţelele de apă din aria de operare a societăţii Apă Canal 2000, de data aceasta fiind alături de echipa noastră specialişti de la o altă companie de apă din zonă.” a transmis SC Apă Canal într-un comunicat de presă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.