A salvat de la moarte doi adolescenţi

1
  • Adjunctul Poliţiei Mioveni

Ieri, doi adolescenţi în vârstă de 17 ani, ambii din Mioveni, s-au aflat la un pas de moarte după ce s-au avântat în Râul Târgului, în zona Bemo, la Mioveni. Tinerii s-au dus la scăldat şi fără să-şi dea seama de debitul mare al apei au intrat ca să se răcorească. Au fost salvaţi de adjunctul Poliţiei Mioveni, comisarul şef Dragoş Tinca. Ofiţerul s-a avântat în apă după ei fără să stea pe gânduri.  
Cei trei tineri, elevi de liceu, s-au dus ieri la scăldat. Nu au mers la bazinul de la Bemo ci la râu. În urma precipitaţiilor din ultima vreme şi a codului portocaliu de ploi, debitul era crescut şi apa curgea cu viteză. Adolescenții nu și-au dat seama de pericol. Abia în timp ce se scălda, unul dintre tineri a simţit că nu mai poate ieşi la mal şi le-a strigat prietenilor lui să îl ajute. A sărit după el un tânăr, care nu a reuşit să-l scoată din apă. Nu putea să iasă, nici să-i abandoneze şi a rămas să-l sprijine, în timp ce adolescentul sleit de puteri se ţinea de o creangă. S-au refugiat pe un bolovan mare amândoi, dar era greu să se menţină, să nu fie duşi la vale de apa care curgea cu repeziciune. Văzând că prietenii lui se află în pericol, cel de-al treilea, aflat pe mal, a sunat la 112 și a cerut ajutor. La sediul Poliției Mioveni se afla adjunctul, comisarul şef Dragoş Tinca. Împreună cu colegii lui, acesta a pornit la Bemo. Au ajuns foarte repede. Primul care s-a dezbrăcat şi a sărit în apă după tineri a fost chiar Dragoş Tinca. Adjunctul comandantului nu a stat pe gânduri şi s-a avântat în râu înaintea colegilor săi, de teamă că tinerii vor fi luaţi de apă. Acesta i-a susţinut pe băieţi până la sosirea unui echipaj de pompieri care i-a dus la mal. Ambii erau epuizaţi, după ce s-au luptat zeci de minute să se menţină la suprafaţa apei. Au fost preluaţi de echipajele medicale fiind în afara oricărui pericol.
„Aşa am simţit că trebuie să fac!” a fost explicaţia simplă a ofiţerului, după ce i-a salvat pe tineri. Redacția Curierului îl felicită pe comisarul șef pentru gestul său de aleasă omenie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.