A murit la a treia tentativă

0

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Curtea de Argeş, s-a spânzurat în timpul negocierilor cu un poliţist specializat. Înainte de şi pune ştreangul de gât, bărbatul îşi tăiase venele. După ce victima şi-a dat drumul în ştreang, omul legii a urcat în copac şi a tăiat sfoara. Cu toate că fost transportat la spital cu semne vitale, din nefericire, bărbatul nu a supravieţuit. Cel care s-a sinucis, a mai avut tentative, pe fondul divorţului de soţia lui. De asemenea era cercetat penal după ce a încercat să incendieze apartamentul femeii şi a încălcat ordinul de protecţie impus de instanţă, prin care nu avea voie să se apropie de fosta lui soţie.  
Povestea lui Ionuţ Silviu P.,de 46 de ani a fost subiect de presă de mai multe ori. Bărbatul a divorţat la sfârşitul anului 2021. Înainte de pronunţarea divorţului, Judecătoria Curtea de Argeş a emis pe numele său un ordin de protecţie. Nu avea voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de femeie, de locuinţa ei sau de Spitalul Municipal Curtea de Argeş unde lucrează aceasta. La trei săptămâni de la divorţ, bărbatul a avut prima tentativă de suicid. Pe 28 decembrie, a sărit cu maşina în în canalul din apropierea Hidrocentralei, la limita oraşului Curtea de Argeş cu comuna Valea Danului. Când a văzut că maşina se scufundă, s-a speriat. A ieşit şi a aşteptat pe plafonul autoturismul echipajele de salvare. Din fericire a fost văzut de un trecător care a sunat la 112, fiind salvat.

A vrut să incendieze uşa

La începutul lunii februarie, a încercat să incendieze apartamentul fostei soţii. În cursul dimineţii bărbatul s-a dus la locul de muncă al acesteia şi acolo a provocat scandal. A dărâmat şi a spart tot ceea ce i-a stat în cale apoi a fugit, nefiind găsit de poliţişti. În cursul după-amiezii, a mers la ea la uşă, încălcând ordinul de protecţie emis pe numele său. A turnat combustibil şi a ameninţat că dă foc. Femeia a sunat la 112, poliţiştii au ajuns repede și au apucat să-l imobilizeze. La audieri, Ionuţ P. a susţinut că nu voia să-i facă rău ei, că intenţiona să se sinucidă şi a turnat benzină pe el cu intenţia de a-şi da foc. A motivat că a udat uşa în timp ce îşi stropea hainele cu benzină. Atunci a fost arestat preventiv, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. Pe data de 30 mai, instanţa a admis cererea bărbatului şi a dispus controlul judiciar. În sentinţă, se preciza că bărbatului îi este interzis să se apropie la mai mult de 100 de metri de fosta soţie.

A întâlnit-o la supermarket

Sâmbătă dimineaţă, Ionuţ Silviu P. era la supermarket acolo unde a întâlnit-o pe femeie. Fară să ţină cont de interdicţie a mers la ea şi a încercat să-i vorbească. Chiar a sărutat-o pe obraz! După episod, fosta soţie s-a dus la sediul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş să anunţe că Ionuţ Silviu P a încălcat obligaţiile prevăzute de instanţă. În timp ce discuta cu oamenii legii, femeia a primit de la o cunoştinţă un mesaj înfiorător. Era anunţată că fostul soţ s-a dus în pădure să se sinucidă, fiind ataşată şi o fotografie în care se vedea că este tăiat, destul de rău, la încheietura unei mâini. Oamenii legii au stabilit că după întâlnire, Ionuţ Silviu P s-a refugiat în pădure, şi-a tăiat venele la ambele mâini, s-a fotografiat şi a trimis poza unei cunoştinţe, anunând că o să-şi pună capă zilelor, iar mesajul fusese redirecţionat către fosta soţie.

Legat de mâini şi cu laţul la gât

Poliţiştii au demarat căutările ca să-l găsească pe bărbat înainte să îşi ducă planul la îndeplinire. A fost găsită mai întâi maşina lui, în pădurea Maluş Ciorii, după alte căutări a fost depistat şi bărbatul. „În urma afirmațiilor celui în cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu voluntari din cadrul unei asociații off-road, au efectuat căutări în zona împădurită unde se bănuia că acesta se află. Bărbatul a fost găsit într-un copac, la mare înălțime, având un ștreang legat de o creangă și de gât, precum și mâinile legate. Negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a încercat să îl determine pe cel în cauză să coboare, însă bărbatul nu s-a conformat solicitărilor, iar la un moment dat s-a aruncat în gol. Negociatorul s-a urcat în copac, împreună cu un jandarm, și a tăiat ștreangul, iar pompierii aflați la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul fiind preluat de un echipaj medical, cu funcții vitale.” a transmis Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

A murit în ambulanţă

Ionuţ Silviu P. a fost dus pe braţe până la un drum forestier de unde a putut fi preluat de ambulanţă. A fost transportat la Spitalul Municipal Curtea de Argeş acolo unde i-au fost cusute rănile ca să-i fie oprită hemoragia. Apoi s-a dispus transferul lui la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. La Băiculeşti a făcut stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. A fost declarat decesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.