Piteșteanul Robert Glință, locul 5 la Campionatul Mondial de natație

0

România a încheiat sâmbătă seară prezența în probele de natație de la Campionatul Mondial de înot pentru seniori în bazin de 50 m cu un nou rezultat foarte bun.
La competiția de la Budapesta, piteșteanul Robert Glință s-a clasat pe locul 5 în finala probei de 50 m spate. Calificat în ultimul act cu timpul de 24.54 secunde – a șasea performanță din semifinale – Robert a înotat în finală cu timpul de 24.57, și s-a clasat la final pe locul al cincilea, la egalitate cu grecul Apostolos Christou. Sportivului argeșean i-au lipsit 6 sutimi de secundă pentru a prinde podiumul.
Inițial, Justin Ress (SUA), câștigătorul probei, a fost descalificat, dar la câteva ore FINA a revenit asupra deciziei, iar clasamentul a fost din nou modificat. Americanul Hunter Armstrong și polonezul Ksawery Masiuk au completat podiumul. În vârstă de 25 de ani, Robert Glință – primul campion european de seniori al României în bazin de 50 m, aur la 100 m spate, la Budapesta 2021 – își încheie astfel evoluția la Mondialele din acest an cu un loc cinci în proba de 50 m spate și un loc opt în proba de 100 m spate.

Glință: ”Nu sunt deloc dezamăgit”

La finalul cursei de 50 m spate, Robert Glință a făcut o scurtă radiografie a participării sale la Campionatul Mondial de la Budapesta.
Sportivul piteștean se pregătește acum pentru o altă competiție de mare anvergură: ”Sunt foarte fericit. Este rezultatul cel mai bun pe care l-aș fi putut scoate în momentul de față.
Diferențele între sportivi sunt insesizabile, dacă vă uitați la cursă. Nicio cursă de 50 m nu este la fel ca cealaltă. Oricând se poate întâmpla ceva. Într-o asemenea finală totul trebuie să decurgă perfect. Nu sunt deloc dezamăgit. Cred că am maximizat ceea ce puteam să dau la această competiție. Acum mă voi pregăti pentru Campionatul European de la Roma și vreau să îmi reconfirm medaliile câștigate anul trecut. Sunt sigur că la Europene lucrurile vor sta altfel. Voi intra într-o altă etapă de pregătire și voi încerca să să dau totul la Roma”, a declarat Robert Glință la Radio România Actualități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.