Primarul piroman, bun de plată!

2
0

Trimis în judecată după ce a incendiat Primăria Beleţi-Negreşti, fostul primar al comunei, Mihai Marin, are de plătit sume uriaşe. Aflat în arest preventiv, acesta este judecat pentru violarea sediului profesional, distrugere, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Dacă instanţa va acorda părţilor civile sumele exact aşa cum au fost înscrise la daune materiale și morale, atunci Mihai Marin ar trebui să achite peste 1.300.000 de lei.
În noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, Marin Mihai, primar al comunei Beleţi-Negreşti, a intrat în curtea sediului primăriei cu autoturismul de serviciu, cu intenţia clară de a incendia clădirile primăriei, din cauza disensiunilor acumulate cu diferiţi angajaţi ai instituţiei. În acest sens, primarul a confecţionat mai multe torţe, cu ajutorul unor beţe din lemn găsite în magazia cu lemne şi a unor cârpe În continuare, Marin Mihai a forţat uşa de acces de la magazia de pe latura de vest a sediului primăriei, de unde a luat 14 bidoane din plastic pline cu 280 de litri de motorină care urma să fie folosită de instituţie pe timpul iernii. Primarul a pătruns fără drept în sediul vechi al primăriei escaladând fereastra de la biroul viceprimarului şi a răvăşit bunurile din birou, aruncând pe podea toate înscrisurile oficiale din birou, strângându-le la un loc şi împrăştiind apoi combustibil peste ele. În acelaşi mod a procedat şi în alte birouri. „Cu ajutorul unei brichete, Marin Mihai a aprins torţele confecţionate şi le-a aruncat în interiorul magaziei cu lemne, în interiorul încăperii unde funcţionează serviciile Contabilitate şi Achiziţii publice şi în interiorul biroului viceprimarului, astfel că a produs un incediu cu trei focare de propagare”, precizează în rechizitoriu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni. După incendiere, edilul a fugit cu mașina de serviciu la Mănăstirea Prislop, unde a stat o noapte. La întoarcere a lovit-o provocându-i multiple avarii.

Peste 1.300.000 lei daune morale şi materiale

Acesta a fost trimis în judecată iar dosarul a trecut de camera preliminară și a început judecata pe fond. Judecătorii au menținut arestul preventiv al lui Marin Mihai.
La primul termen de judecată, instanța a luat act de constituirea de parte civilă în calitate de parte vătămată a Primăriei Comunei Beleți Negrești, care solicită „obligarea inculpatului la plata daunelor materiale şi a despăgubirilor civile în cuantum de 718369, 15 lei, după cum urmează: 647554, 02 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor reţinute în rechizitoriu, suma de 43340 lei, reprezentând contravaloarea autoturismului marca Logan, suma de 6475, 13 lei, reprezentând echipamentele STS, suma de 21000 lei, reprezentând contravaloarea prestări servicii aferente lucrărilor de arhivare registre şi evidenţe înscrisuri parţial deteriorate prin îmbibare cu motorină şi cu suma de 500000 lei, cu titlu de daune morale.”

S-a mai constituit parte civilă în proces şi S.C. Orange România

Communication SA în faza de urmărire penală cu „suma de 160087 lei, din care, suma de 119043 ,44 lei , reprezentând valoarea de inventar a mijloacelor fixe distruse şi suma de 41043,58 lei, reprezentând valoarea lucrărilor de reparare în funcţiune a echipamentelor de comunicaţii”.
Dacă instanţa va acorda despăgubirile cerute, Mihai Marin va avea de plată peste 1.300.000 lei. Următorul termen de judecată va fi pe 15 septembrie după vacanţa judecătorească.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.