Fost şef din Poliţie, judecat!

1

Un cunoscut şef din cadrul IPJ Argeş a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul său se află pe rolul Tribunalului Argeş şi are primul termen de judecată peste două săptămâni.Marius Aioanei, despre el fiind vorba, fost adjunct al Poliţiei Mioveni şi fost şef al Secţiei Rurale Bascov, a recunoscut acuzaţiile. În urma acordului încheiat cu procurorii, el ştie şi ce pedeapsă va primi. 
În luna mai a anului trecut, comisarul Marius Aioanei, adjunctul Poliţiei Mioveni, de la acea vreme, a fost plasat sub control judiciar de către DNA, într-un dosar în care era cercetat pentru efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Acesta era administratorul a două firme, în numele cărora încheia contracte, livra marfa şi îşi promova afacerile pe Facebook. Marius Aioanei şi părinţii lui sunt proprietarii unei păstrăvării din zona Curtea de Argeş, iar necazurile au început după ce procurorii DNA au constatat că ofiţerul încalcă legea, considerând că sub paravanul uniformei, acesta îşi derula afacerile deşi nu avea voie să administreze societăţi. În ziua în care s-a dispus controlul judiciar, comisarul Marius Aioanei a demisionat din Poliţie. În timpul cercetării el a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei în urma căreia, ajuns la o înţelegere cu procurorii în privinţa pedepsei ce o va primi.
Procurorii DNA Piteşti au transmis că s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Aioanei Marius Ovidiu, comisar de poliție, la data faptei adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. „În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada ianuarie 2017 – mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în operațiuni care ar fi implicat plăți sau circulația banilor, în contextul în care ar fi administrat în fapt două societăți comerciale prestatoare de servicii, activități incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului. În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Argeș. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.” a transmis într-un comunicat de presă DNA Piteşti. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş şi va avea primul termen pe data de 19 iulie, atunci când, este posibil să fie dată şi pronunţarea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.