Judoka Florentina Ivănescu, aur la Openul European de la Cluj!

0

Pentru două zile, Clujul a fost capitala judoului european. În Sala Sporturilor “Horia Demian” a avut loc Openul European pentru seniori. Pe tatamiurile din Ardeal au concurat aproximativ 250 de judoka din întreaga lume.
La această competiție județul nostru a fost reprezentat de sportivii de la clubul FC Argeș-CSM Pitești. În prima zi de concurs, judoka pregătiți de antrenorii Valentin Ioniță și Corneliu Pălărie au reușit să urce pe podium. Florentina Ivănescu a obținut locul I, la categoria 63 kg, iar Elena Stere s-a clasat pe locul II, la categoria 52 kg. Mai trebuie spus că Florentina Ivănescu, junioara de la CSM Pitești, în vârstă de 20 de ani, a câștigat aurul senioarelor la 63 de kg la European Open-ul de la Cluj, dominându-și autoritar adversarele și oferind o finală frumoasă cu campioana Serbiei.
Criteriu de calificare la Jocurile Olimpice
În afară de cele două sportive de la clubul piteștean, pe podium au mai urcat încă doi reprezentanți ai României. Ioan Dzițac a câștigat bronzul la 66 de kilograme, iar Alexandra Pop care a revenit dintr-o accidentare a obținut un bronz la proba de 48 de kilograme. Concursul din week-end-ul trecut a fost unul foarte important deoarece medaliații au acumulat puncte în clasamentul mondial, fiind în același timp și un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.