5 elevi premiați la Palatul Elisabeta

0
0

Zi emoționantă, miercuri, pentru 5 elevi de la Palatul Copiilor Pitești care au fost premiați la concursul internațional „Basmele Reginei Maria”, la Palatul Elisabeta din București. La festivitate au participat peste 100 de elevi din mai multe județe ale țării. În cadrul concursului de creație literară, participanții au compus un basm și o pagină de jurnal.  
Concursul internaţional „Basmele Reginei Maria” aflat la a XV-a ediţie, a fost organizat de Palatul Copiilor din Craiova și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, şi al Alteţei Sale Regale, Principele Radu. Înscrierile au fost făcute până pe data de 5 iunie, participând elevi din întreaga ţară. Festivitatea de premiere a avut loc miercuri, la Palatul Elisabeta din București. Au fost prezenţi peste o sută de elevi din Alexandria, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Buzău, Câmpulung, Cluj, Craiova, Iaşi, Lipova, Sibiu, Slatina, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte. Principesa Sofia a găzduit, în numele Majestăţii Sale Margareta, în grădina Palatului Elisabeta, ceremonia de premiere a concursului.
Ediția de anul acesta a cuprins trei secțiuni: creație literară originală (basm și pagini de jurnal), artă plastică și artă digitală. Printre premianți, la secțiunea creație originală de basme și pagină de jurnal, s-au numărat cinci elevi de la Palatul Copiilor din Pitești. Patru dintre ei sunt de la cercul de Creație literară, coordonat de profesoara Simona Marineață, după cum urmează: premiul I a fost obținut de elevul David Benția, premiul al II-lea au luat elevii: Ana Maria Georgescu Ștefan Preoteasa și Andrei Oanță. De asemenea, premiul I a mai obținut și elevul Andrei Cîrstea, participant la cercul de Cultură și civilizație românească, coordonat de profesoara Mihaela Cîrstea. Basmele scrise de elevi au fost publicate într-un volum, care a fost înmânat fiecărui premiant împreună cu diploma. Elevii, părinții acestora și cadrele didactice au vizitat o aripă a Palatului Elisabeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.