Pui gratinat

0

Ingrediente:
Pentru pui
• 1 kg pui
• 2 linguri/30 gr. de unt
• 1 mână plină de pâine mai veche (sfărâmată sau tăiată cubulețe)
• 80 ml vin alb
• sare și piper după gust
Pentru gratinat
• 200 ml smântână de gătit
• 3 gălbenușuri de ouă
• 90 gr. cașcaval (Emmentaler sau Cheddar, de preferat, pentru textura lor)
• zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Rupe puiul în bucăți (piept, aripi etc.) și asezonează-l cu sare. Într-o tigaie mare și la foc mic spre mediu, topește untul. Pune puiul în tigaie și prăjește-l până devine rumen pe ambele părți – preț de aproximativ 20 de minute. Pieptul, deoarece se face mai repede, pune-l după ce trec primele 10 minute. Când s-au făcut, pune bucățile de pui într-o tavă care nu lipește, unsă în prealabil cu unt sau ulei.
Sotează bucățile de pâine un pic în grăsimea rămasă în tigaie după ce ai călit puiul, până când devin ușor aurii și crocante. Scoate pâinea din tigaie într-un bol, lăsând în urmă grăsimea (dacă nu mai e, mai topește un pic de unt). toarnă vinul peste și lasă-l, la foc mic, să se reducă la jumătate.
Într-un alt bol, bate smântâna cu gălbenușurile, condimentele și cașcavalul ras, apoi adaugă zeama de lămâie și reducția de vin alb.Toarnă această combinație peste bucățile de pui, presară deasupra pâinea și dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu spre mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.