Coaste de porc la cuptor

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 20 min
• Timp de gătire: 70 min
• Gata în: 90 min
Ingrediente:
• 500 gr. coaste de porc
• 1 ceapă
• 1 cățel usturoi
• 1 lingură ulei
• 200 ml de piure de roșii
• jumătate linguriță de chili
• 1 linguriță boia afumată
• 2 linguri oțet balsamic
• 2 linguri sos Worcestershire
• 30 ml rom sau whiskey
• 1 lingură zahăr
• 1 linguriță muștar
• un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se curăță și se spală ceapa. Se taie solzișori. Se curăță usturoiul și se dă prin presă. Ceapa și usturoiul se călesc la foc mare în puțin ulei. Când ceapa devine aurie se adaugă o lingură de apă. Când apa s-a evaporat se mai adaugă o lingură de apă. Se repetă procesul de mai multe ori. Ceapa va deveni mai dulce cu fiecare repetare a procesului.
Se adaugă piureul de roșii, muștarul, oțetul balsamic, sosul Worcestershire, zahărul, romul, paprika și chili. Se dă focul la minim și se lasă la gătit 10-15 minute. Se oprește focul și se pasează amestecul. În procesul de blendare se adaugă și bicarbonatul de sodiu pentru a neutraliza aciditatea sosului.
Cine dorește un sos mai fin, îl poate strecura. Coastele de porc se acoperă cu sosul obținut. Se dau la marinat, la frigider timp de minim 2 ore. Coastele se gătesc la cuptor acoperite cu folie de aluminiu sau capac timp de 40 de minute.
După trecerea timpului se îndepărtează capacul sau folia de aluminiu și se lasă să se rumenească încă 20 de minute. Cine dorește coaste mai bine făcute le mai poate ține 10 minute pe funcția grill.
Coastele de porc se scot din cuptor, se acoperă cu capac și se lasă 5 minute pentru a se răci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.