Ploile au adus cu ele inundații!

0

Ploile abundente de ieri, au adus cu ele inundații în mai multe localități din județ. Pompierii au fost solicitați să intervină atât pentru evacuarea apei din curțile oamenilor cât și pentru inundația unor hale și a unui garaj. În plus, Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a anunțat că există risc de inundații locale și a creșterii debitului unor râuri, din cauza scurgerilor de pe versanți.  
Dacă în urmă cu o săptămână ne plângeam de secetă, după ce terenurile agricole au început să se crape din lipsa apei, acum că au venit ploile, avem risc de inundații. Capriciile vremii aduc probleme indiferent de situaţie. Ieri a plouat torențial mai multe ore. Atât în Pitești cât și în alte localități a fost necesară intervenția pompierilor după ce drumurile sau curțile au fost inundate. În urma ploilor abundente, pompierii au fost solicitați să intervină în următoarele zone: la Ștefănești au avut loc cinci intervenții pentru evacuarea apei din curțile cetățenilor, în comuna Stâlpeni au fost necesare trei intervenții pentru evacuarea apei din curțile cetățenilor; în localitatea Dârmanești, erau inundate o curte și o hală; în Pitești militarii au intervenit la o inundație de garaj și la Clucereasa, la o inundație de hală.

Riscul nu a trecut

De altfel și Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a transmis un comunicat de presă în care anunța posibile inundații şi în zilele următoare. „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, prognozate și propagării, în intervalul 22.08.2022, ora 13:10 – 22.08.2022, ora 24:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice:
Vâlsan – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior,
Doamnei – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Dâmbovița – afluenți aferenți sectorului aval S.H. Malu cu Flori – amonte acumulare Văcărești, județele Argeș și Dâmbovița. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bratia (afluent al râului Râul Târgului), Dâmbovița (afluenții aferenți sectorului S.H. Râncaciov). În intervalul 22.08.2022 ora 12:00 – 24.08.2022 ora 16:00 se află sub averizare hidrologică Cod Galben râurile:
Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Olt şi Teleorman),
Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov),
Recomandăm atenție sporită și evitarea circulației sau a activităților în zona cursurilor de apă aflate sub avertizarea hidrologică. Unităților administrativ teritoriale le recomandăm să verifice rigolele și canalele de scurgere a apei pentru a nu exista blocaje sau vegetație, care ar putea impiedica scurgerea apei. Aceeași recomandare o facem deținătorilor de poduri și podețe. Personalul Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea urmărește evoluţia situaţiei hidrometeorologice și acționează în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase.” au transmis reprezentanţii ABAAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.