Comisari de la Protecţia Consumatorilor, condamnaţi!

1

Tribunalul Argeş a dat sentinţa în dosarul de corupţie al celor doi foști comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorului Argeş. Paul Zamfir şi Dumitru Boboc au primit pedepse cu suspendare după ce au fost acuzaţi de procurorii DNA că au luat mită bani şi produse de la șase agenţi economici.
Comisari la Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Argeş, Paul Zamfir şi Dumitru Boboc au fost trimişi în judecată în vara anului 2021 de către procurorii anticorupţie. Conform rechizitoriului DNA, mita cumulată primită de către cei doi se ridică la câteva mii de lei. Ca să nu îi amendeze pe comercianţii prinşi cu nereguli, comisarii de la OPC Argeş cereau de la bormaşini până la geci cu reducere, dar și bani. În mai multe cazuri, mita a fost primită chiar în sediul CJPC Argeş. Procurorii au stabilit că în februarie 2021, după un control la o firmă ce vindea haine în incinta unui complex comercial din Piteşti, comisarul Dumitru Boboc.i-a cerut reprezentantului firmei să îi facă o reducere de 250 de lei din preţul unei geci, reducere pe care a şi primit-o, cumpărând-o la preţul de 500 de lei în loc de 750 lei. Pentru că a primit o reducere, Dumitru Boboc nu a dat vreo sancţiune firmei respective. În aprilie, comisarul Paul Zamfir, împreună cu un alt coleg devenit apoi martor în dosarul DNA, a mers să controleze o firmă din Piteşti ce comercializa unelte şi scule pentru ateliere auto. La control, reprezentanţii OPC Argeş au găsit mai multe produse expirate, motiv pentru care ar fi trebuit să amendeze firma cu 2.000 de lei. În schimbul două bormaşini în valoare de 800 de lei nu a mai dat sancţiunea.

Pedepse cu suspendare

Vineri, procesul aflat pe rolul Tribunalului Argeş a ajuns la final. Judecătorii i-au condamnat pe cei doi comisari la pedepse cu suspendare. Astfel, Dumitru Boboc a primit pedeapsa de 2 ani şi 11 luni închisoare şi 4 ani interzicerea exercitării unor drepturi. Paul Zamfir a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare. Ambii au un termen de supraveghere de 4 ani. Celor doi li s-a interzis, pe perioada de 4 ani, mai multe drepturi, printre care și cel de a mai ocupa funcția de comisar. De altfel, după ce au fost arestaţi preventiv cei doi şi-au dat demisia din cadrul CJPC Argeş. În sentinţă se precizează că ambii trebuie să efectueze câte 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. Alături de cei doi, au fost condamnați și șase reprezentanți ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre ei). Cei şase au primit pedepse cu închisoarea de 1 an şi 4 luni, cu suspendare, având termen de supraveghere de câte 2 ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.