Vor să înceapă sezonul cu victorie

0
  • CSU Sibiu – FC Argeș Basketball, mâine, ora 19.00

Mâine se va da startul unei noi ediții a Ligii Naționale de Baschet Masculin. FC Argeș Basketball va începe sezonul miercuri, la ora 19.00, cu o deplasare la CSU Sibiu.
Alb-violeții au ambiții mari și în acest an. Piteștenii își doresc o nouă calificare în play-off și să ajungă din nou în careul de ași al LNBM. Alb-violeții vor aborda sezonul cu antrenorul Milan Mitrovic la timonă, dar și cu un lot schimbat față de precedenta ediție de campionat. Gruparea din Trivale s-a despărțit în această vară de antrenorul Tudor Costescu care a semnat cu Rapid, dar și de mai mulți jucători. Piteștenii i-au adus în această vară pe Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Trey Freeman, Andreja Milutinovic și Dragan Zekovic. Alb-violeții au reușit să semneze prelungirea contractelor cu Mihai măciucă și Nikola Jevtovic, doi dintre jucătorii experimentați din sezonul trecut. Sorin Căprărescu, managerul FC Argeș Basketball, își dorește un debut cu dreptul: ”Mergem la Sibiu să câștigăm. Vrem să facem un joc bun și să începem cu dreptul sezonul. Am urmărit meciurile amicale ale adversarului și vă pot spune că și ei au o echipă schimbată în totalitate față de sezonul trecut. Au mai păstrat doar un singur jucător din vechiul lot. Avem nevoie de o victorie pentru moral”.

Sistemul de desfășurare al competiției

În sezonul 2022-2023 echipele vor fi împărțite în 2 conferințe în funcție de clasarea din stagiunea 2021-2022. Se va juca tur-retur după care primele 5 din fiecare grupă avansează în faza a 2-a . Aici, fiecare echipă va juca tur-retur cu celelalte 5 echipe provenite din conferința opusă urmând ca primele 8 să se califice în Play-off. Sferturile și semifinalele se vor juca “cel mai bun din 5” iar finala “cel mai bun din 7”. Echipele care nu vor prinde grupa principală vor forma grupa 11-18 pentru stabilirea ierarhiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.