Școlit în închisoare, a dat trei spargeri

0

Abia ieşit din închisoare, un bărbat de 35 de ani, s-a apucat să facă ceea ce ştia el mai bine: să fure! Recidivist cunoscut, cu mai multe condamnări pentru furt, Alexandru L., de 35 de ani, din Piteşti a ajuns din nou, în arest pentru aceeaşi infracţiune. A spart trei locuinţe, toate din Bradu. La percheziţiile efectuate de oamenii legii la domiciliul lui au fost găsite mai multe bunuri faţă de cele reclamate de cei trei păgubaşi, reieşind că este autorul şi altor fapte similiare. Tocmai de aceea cercetările au fost extinse. 
În luna septembrie au fost date trei spargeri la locuinţe aflate în construcţie din comuna Bradu. Hoţul a dat prima spargere într-o noapte, iar într-o altă noapte două spargeri. Lipseau bunuri în valoare totală de 13.000 de lei. A furat scule electrice pe care să le poată vinde uşor: polidiscuri, o drujbă de tăiat beton, bormaşini, autofiletante, toate produse ale unor mărci celebre. Poliţiştii Secţiei Rurale Albota au demarat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Au reuşit să-l identifice pe autor şi au obținut mandat de percheziţie.

Marţi, oamenii legii cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș au făcut percheziție la Ştefăneşti acolo unde locuieşte în prezent Alexandru L. principalul suspect.

La percheziţii au fost găsite şi alte bunuri furate

La descinderi, oamenii legii au descoperit un adevărat bazar. Bărbatul avea cu mult peste bunurile pe care oamenii legii le aveau în lista de ustensile furate la cele trei spargeri. Au aflat că pe lângă uneltele descoperite la domiciliul suspectului, acesta a mai vândut o mare parte unui bărbat din Ştefăneşti care obişnuieşte să comercializeze produse în târgul de vechituri de la Bradu.

În acest fel, multe dintre bunuri au fost recuperate de anchetatori şi înapoiate păgubaşilor. Ancheta a fost extinsă pentru a se stabili ce spargeri a mai dat bărbatul. Alexandru L. este eliberat din penitenciar din luna iunie a acestui an. Poliţiştii au indicii cum că imediat după ce a ieşit din închisoare, bărbatul a comis mai multe furturi. Se spune că a petrecut atât de mulți ani în închisoare încât, în loc să se reabiliteze, s-a școlit, după ce a deprins noi metode de furt de de colegii de celulă.

După percheziţii, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar procurorul a înaintat la Judecătoria Piteşti propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis, tot marţi, cererea şi a emis pe numele lui un mandat pentru 30 de zile pe care inculpatul l-a contestat în aceeaşi zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.