Autostradă direct Pitești – Nădlac și Pitești – Constanța!

0
  • Până în 2027

În 2027, România va avea o autostradă care va face legătura direct între Constanța și Nădlac și va trece prin Pitești. Cu alte cuvinte, orașul nostru va fi legat direct de autostrată spre ieșirile din țară spre Vest sau Est. 
Acest lucru este posibil după ce va fi gata Autostrada Pitești – Sibiu, dar și sectorul Lugoj -Deva și Centura Bucureștiului. Autostrada care va trace România de la Vest la Est va avea următorul traseu: ădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Orăştie – Sebeş – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Drajna – Cernavoda – Constanţa.
În acest sens, cel mai nou contract semnat a fost cel de execuție a lucrărilor și pe ultimul lot din Coridorul de Transport Pan – European IV, acest lucru întâmplându-se vineri. Astfel se închide cea mai importană axă rutieră de transport a țării.
Este vorba de semnarea contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru Secțiunea E (9,13 km) și Secțiunea D (4,03 km) aferente lotului II al Autostrăzii Lugoj – Deva (A1). Durata contractului este de 11 luni pentru proiectare și 34 luni pentru execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.
„Având în vedere faptul că am semnat toate contractele pe cele cinci loturi ale Autostrăzii Sibiu – Pitești, precum și faptul că se lucrează pe cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură București Sud A0, în 2027 vom putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Constanța la Nădlac”, au estimat oficiali din Transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.