Peste 200.000 de bulbi de lalele vor fi plantați în parcurile piteștene

0

Încă de la sfârșitul lunii septembrie, S.C. Salpitflor Green S.A a început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din Piteşti. 
Până în prezent, s-au plantat 28.400 de bulbi de lalele în: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Central, Parcul Lumina, urmând ca, până la sfârșitul lunii noiembrie, să fie plantați, în total, peste 200.000 de bulbi de lalea din 50 de soiuri.
În Parcul „Lunca Argeșului” și în Parcul Trivale s-au plantat și 71.600 de bulbili, fiind plantate și răsaduri de flori, pe lângă bulbii de lalea.
Din primăvara anului 2022 până în prezent, s-au plantat 269.286 buc. răsaduri de flori pentru înfrumusețarea spațiilor verzi de pe raza municipiului Pitești, urmând să se planteze și etapa I de răsaduri flori, respectiv Viola wittrockiana (panseluță), Chrysanthemum (crizantema), Bellis, Silene, Brassica oleracea (varza ornamentală).În anul 2021, s-au plantat 450.000 răsaduri de flori.
Piteștenii sunt rugaţi să nu transforme spaţiul verde în locuri de joacă pentru copii, să nu hrănească păsările în zonele publice, foarte aproape de spaţiile plantate cu flori, şi să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcurile şi din grădinile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.