Tocană haiducească

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min
• Timp de gătire: 40 min
• Gata în: 1 ore, 20 min
Ingrediente:
• 400 gr. cârnăciori picanţi
• 4 bucăți ciuşcă
• 500 gr. cartofi
• 300 gr. mazăre
• 3 cepe roşii
• 2 gogoşari
• sare
• piper
• boia dulce şi iute
• 3-4 linguri ulei de măsline
• 2 legături pătrunjel
• 3-4 căţei de usturoi
• 500 gr. roşii prunişoare
Mod de preparare:
Se desfac ardeii, gogoşarii, se curăţă ceapa şi se taie fâşii potrivite şi apoi se călesc în tigaie în uleiul de măsline. După ce s-au rumenit câteva minute, se adaugă cârnăciorii tăiaţi după preferinţă. Se curăţă cartofii şi se pun peste ardei, se adaugă apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se condi¬mentează cu sare, piper, boia iute şi dulce şi se acoperă cu un capac. Când a început să scadă apa şi au fiert cartofii, se adaugă piureul de roşii, usturoiul pisat, ciuşca şi mazărea fiartă în prealabil. Mâncarea va căpăta un gust deo¬sebit dacă va sta în cuptor câteva minute. Se serveşte cu pâinea neagră, de casă şi cu smântână dulce şi vin roşu demisec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.