Prima echipă calificată în sferturi!

0

În urma rezultatelor înregistrate în etapa a doua a grupelor Cupei României, CS Mioveni a devenit prima echipă calificată în sferturile competiției KO.
Galben-verzii au învins cu 1-0 pe FC Botoșani și, cu având victorie și în prima etapă,1-0 la Oțelul, au urcat pe locul 1 în Grupa B. În aceeași grupă, UTA a învins în această rundă cu 3-1 pe Gloria Buzău, iar Oțelul și FCSB au făcut egal, 0-0. În ultima etapă CS Mioveni joacă cu UTA, care are 4 puncte și e pe locul 2, iar FC Botoșani care e pe 3 cu 3 puncte joacă cu FCSB. Dacă Mioveni, câștigă sau face egal rămâne pe primul loc. Dacă pierde cade pe doi, iar UTA urcă pe prima poziție cu 7 puncte. În plus dacă Botoșani învinge FCSB, argeșenii și moldovenii ajung la egalitate de puncte, 6, dar galben-verzii rămân pe doi și se califică în sferturi de pe această poziție, deoarece criteriul de departajare în acest caz este meciul direct, iar Mioveniul a învins pe Botoșani cu 1-0. Așadar, indiferent de rezultatul din ultima etapă, CS Mioveni merge în sferturi, miza ultimul meci fiind însă aceea că, dacă termină grupa pe locul 1, echipa lui Marius Stoica va juca în faza superioară pe propriul teren.
Pentru CS Mioveni nu este o surpriză calificarea în sferturi, echipa mai evoluând în această fază și în alte rânduri. În sezonul 2017/2018 galben-verzii au fost eliminați în sferturi de FC Voluntari. În sezonul 2014/2015 au pierdut tot în sferturi cu CFR LCuj, 3-4 la Pitești, iar în 2007/2008 au fost eliminați de CFR Cluj în semifinale.
Criteriile de departajare în grupe, publicate de FRF:
# Numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte
# Golaverajul mai bun în jocurile directe
# Numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe
# Golaverajul general mai bun (diferența între golurile marcate și primite în toate jocurile)
# Numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile
# Disputarea unui joc de baraj între echipele aflate la egalitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.