În arest după ce au comercializat ilegal alcool!

0

Ieri au ajuns în arest trei bărbaţi şi o femeie, suspectaţi că ar fi comercializat ilegal alcool etilic pe care, ulterior, l-au transformat în diverse băuturi spirtoase şi l-au vândut. Ancheta a fost demarată în urmă cu un an, dar dosarul a bătut pasul pe loc până când au sosit rezultatele de laborator la probele trimise de anchetatori. Poliţiştii au aşteptat apoi, ca în urma acestor rezultate să fie calculat prejudiciul. 
Ancheta polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș a început anul trecut, iar în decembrie 2021, au fost efectuate în dosar 22 de percheziţii. Erau vizate 12 persoane din mai multe localităţi ale judeţului, suspectate de săvârșirea infracțiunilor de,,achiziționare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse”, și ,,deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform art. 452 din Legea nr. 227/2015 – Codul fiscal. În urma cu un an, la percheziţii au fost ridicate cantităţi importante de alcool, sub diverse forme. Oamenii legii au descoperit și ridicat în jur de 10.000 de litri de alcool (sub formă de alcool etilic, băuturi spirtoase sau produse intermediare, precum și spirt), dar şi aproape 70.000 de lei și 8.000 de euro, precum și alte bunuri și obiecte. După descinderi, oamenii legii au trimis la laborator diverse băuturi din cele ridicate, pentru a se stabili ce fel de produs este şi ce concentraţie are. Rezultatele au sosit recent.

Prejudicu de 280.000 lei

În urma rezultatelor de laborator s-a stabilit prejudiciul, în funcţie de accizele şi taxele ce ar fi trebuit să fie plătite la stat pentru fiecare tip de băutură din cele fabricate ilegal de suspecţi. „Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – decembrie 2021, persoanele în cauză ar fi deținut la adresele de domiciliu, precum și la adresele unor terțe persoane, din Pitești, Căteasca și Poiana Lacului, ar fi produs și/sau achiziționat, în total, cantități însemnate de alcool etilic, o parte fiind comercializat către diverse persoane, iar cealaltă parte supusă unui proces de prelucrare, fiind transformat în băuturi intermediare, prin folosirea unor substanțe pentru transformarea în băuturi alcoolice care pot fi comercializate en-detail (prin folosirea de arome, coloranți, apă dedurizată), produsele finite fiind comercializate cu încălcarea prevederilor legale. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la aproximativ 280.000 de lei” a transmis IPJ Argeş.

12 mandate de aducere

Miercuri şi joi au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere., dar sunt 14 persoane vizate, de cercetări, una fiind societate comercială. Miercuri, oamenii legii au reţinut patru suspecţi: Vasile T. de 47 ani, din Piteşti, Constantin V., de 52 de ani tot din Piteşti, Ion J., de 45 de ani din Poiana Lacului şi Luminiţa M. de 42 de ani, din Topoloveni. S-a stabilit că aceştia au deţiut transportat alcoolul contrafăcut către diverse firme care le comercializau. Urmează ca persoanele reținute să fie prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Ieri, persoanele reținute au fost prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, față de acestea fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, stabilind, alături de alte obligații, și obligația de a nu desfășura activități în cadrul unor societăți comerciale, care să implice manipularea sau transportul de alcool etilic sau produse derivate din alcool etilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.