Fasole cu ciolan

0

Ingrediente:
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte); 1 ciolan; 2 linguri de ulei; 3 foi de dafin; 1 ceapă albă mare; 2 morcovi; 1 lingură boia de ardei; 1 linguriţă rasă de oregano; 1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate; 1 linguriţă de chimen; 3 linguri de pastă de tomate; 1 lingură de miere; sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe ciolanul la foc mic. După ce carnea a fiert, scoate-o din zeama în care a fiert şi las-o să se răcească. Păstrează zeama în care a fiert carnea. În paralel, fierbe fasolea boabe în apă fără sare, până când este fiartă pe jumătate. Toacă ceapa şi taie morcovul rondele, apoi rumenește totul în ulei. Adaugă boiaua de ardei şi las-o să se rumenească puţin. Adaugă carnea de pe os, tăiată în bucăţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperă totul cu zeama în care a fiert carnea. Adaugă pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lasă să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonează cu sare şi piper după gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.