Amenzi de peste 5,5 milioane lei după controalele făcute de sărbători

0

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi de 5,56 milioane lei în timpul controalelor efectuate în perioada 8 – 30 decembrie, în contextul Sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
“În perioada 8 – 30 decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor oficiale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 13.057 de controale, în urma cărora au fost aplicate 910 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 5.560.800 de lei”, se precizează într-un comunicat al ANSVSA.

Peste 15 tone de carne retrasă de la vânzare

Totodată, au fost reţinute 15.370 de kg de produse de origine animală şi au fost emise 10 ordonanţe de suspendare a activităţii, precum şi 15 ordonanţe de încetare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse. Principalele neconformităţi identificate au fost: nedemonstrarea trasabilităţii materiilor prime din carne de porc; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; produse expirate; spaţii neidentificate şi supraaglomerate; comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură; grafice de temperatură parţial completate; nerespectarea frecvenţei stabilite de transmitere a probelor din programul de autocontrol.

Call center pentru sesizarea neregulilor

“Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al call center-ului instituţiei – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie. ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti.”, se spune în comunicat. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.