Au furat remorca cu anvelope de 80.000 euro

0

Tupeu greu de imaginat pentru doi bărbați care îl luna septembrie 2022 au furat, de pe stradă, o semiremorcă încărcată cu anvelope în valoare de 80.000 euro. Hoții au fost identificați. Unul dintre ei a fost dus în arestul IPJ Argeș, celălalt este arestat în Belgia, tot pentru furt! Ambii sunt cunoscuți pentru gama largă de infracțiuni comise atât în România cât și în străinătate.
Semiremorca era parcată pe marginea șoselei, pe DN 65 B, pe drumul între Vamă și Autostrada București-Pitești. Nu era atașată de un vehicul. Hoții au văzut-o și au profitat de faptul că a fost lăsată neasigurată. Au atașat-o la un camion care îi aparține unuia dintre făptași și duși au fost! Ca să își acopere urmele, autorii furtului au montat plăcuțe false la autospeciala cu ajutorul căreia au sustras semiremorca. Fapta a fost comisă în noaptea de 10 spre 11 septembrie, anul trecut, dar furtul a fost reclamat abia după patru zile, pe data de 15 septembrie, mult prea târziu ca hoții să mai poată fi depistați înainte să iasă din țară. Semiremorca era plină cu anvelope care ar fi trebuit să ajungă în Turcia, prejudiciul fiind de 80.000 euro.

Firma de asigurări nu decontează prejudiciul

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș care au întocmit dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. „ În ziua de 03 ianuarie a.c., bărbatul de 37 de ani a fost identificat, pe raza localității Rătești, și a fost condus la audieri, în baza unui mandat de aducere. După administrarea probatoriului, bărbatul, de 37 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi (n.r ieri), să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Bărbatul de 21 de ani, din Rătești, este cercetat fiind arestat în Belgia, pentru comiterea de fapte similare”, a anunţat IPJ Argeş. Bărbatul reţinut este Alexandru C., de 37 de ani, din comuna Crângurile, judeţul Dâmboviţa, iar tânărul arestat în Belgia, este Marian Eduard C. de 21 de ani, din comuna Răteşti. Ieri, Judecătoria Piteşti a emis pe numele lui Alexandru C. un mandat de arestare preventivă. Ambii sunt cunoscuţi de oamenii legii pentru comiterea mai multor infracţiuni, atât în ţară cât şi în străinătate. Prejudiciul nu a putut fi recuperat de anchetatori. Se bănuieşte că anvelopele au fost vândute în străinătate. Deşi marfa era asigurată, din păcate pentru transportator, firma de asigurări a anunţat că nu decontează prejudiciul pe motiv că semiremorca a fost lăsată neasigurată.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.