Rulou de carne

0

Timpi de preparare:
• Timp de gătire: 40 min
• Gata în: 40 min
Ingrediente:
• 1 pachet aluat congelat de foitaj
• 450 gr. carne tocată, după gust
• 2 ardei kapia
• 150 gr. măsline verzi
• oregano uscat
• 1 ou
• sare, piper
Mod de preparare:
● Pasul 1:
Aluatul se taie cât trebuie pentru ruladă, cam jumătate. Cu un sucitor se întinde pentru o obține o foaie subțire.
● Pasul 2:
Ardeii, bine spalați, se coc, se presară cu sare si se lasa sub un capac 10 minute după care se curăţă de coajă și seminţe. Apoi se taie fâșii de 4-5 cm. Măslinele fără sâmburi se trec sub un jet de apă rece, se scurg bine și se toacă mărunt.
● Pasul 3:
Într-un castron se amestecă albușul ușor bătut, carnea tocată, ardeiul kapia copt și măslinele verzi tocate și ele. Se adaugă oregano și se condimentează, după gust, ţinând cont de faptul că și măslinele sunt sărate, chiar spălate. Se poate adăuga și verdeaţa.
● Pasul 4:
Amestecul de carne se pune într-o folie de aluminiu si, cu ajutorul acesteia, se modelează carnea sub forma unui sul. Apoi, sulul de carne se trasferă la mijlocul foii de aluat și se învelește având grija sa nu fie mai mult aluat într-o parte decât în alta.
● Pasul 5:
Ruloul de carne ambalat în aluat se transfera în tava de copt tapetata cu hârtie de copt. Se unge folosind numai gălbenușul care se freacă ușor cu un praf de sare. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, până când ruloul este auriu. Se taie după ușoara răcire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.