Fructe de mare pentru restaurante, expirate!

0
  • Alertă alimentară și în Argeș

Este alertă pe piața alimentară, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit nereguli grave în două depozite mari de carne și fructe de mare, care aprovizionau restaurantele.
Astfel, aproape trei tone de alimente, despre care inspectorii spun că ar fi fost congelate după ce au expirat și abia apoi exportate din Olanda în România, au fost confiscate și urmează să fie distruse informează Digi 2. În urma controalelor au fost găsite produse refrigerate cu termen de valabilitate expirat, dar cărora, printr-o nouă etichetare, li se prelungea durata de consum și schimba produsele în unele congelate. Dublă etichetare a fost descoperită și la o altă parte de produse importate din America de Sud, prin care producătorul menționa produsul refrigerat, iar distribuitorul schimba data de expirare și trecea produsul ca fiind congelat. În urma acțiunii au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, circa 2,8 tone de carne, urmând ca verificările documentelor să continue în zilele următoare. Produsele retrase de la comercializare au fost sigilate, până la finalizarea documentului de control, urmând să fie predate către o firmă de neutralizare.
La depozitul situat în județul Giurgiu, cel mai amre din țară și de unde se aprovizionează în general restaurantele din mai multe județe, angajații operatorului economic prezenți în unitate au refuzat, la început, accesul în perimetrul de desfășurare a activității a organelor de control. O parte din produse aveau eticheta aplicată pe care data durabilității minimale era depășită, produsul fiind refrigerat – la aceleași produse, eticheta aplicată pe bax menționa prelungirea datei limită de consum inițială și schimbarea stării termice în produs congelat. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.