Un român, un african și un brazilian au semnat cu FC Argeș!

0

FC Argeș se pregătește intens pentru pentru partea secundă a campionatului. Piteștenii au început în forță campania de achiziții pentru întărirea lotului, iar antrenorul Marius Croitoru se poate baza pe trei jucători noi.
După transferul fundașul croat Mario Zebic(ex.Korona Kielce), perfectat în luna decembrie a anului trecut, alb-violeții au obținut semnăturile lui Andrei Costin Tîrcoveanu, Mimito Biai și Lucas Brendon. Cei trei nou-veniți au făcut deja primele antrenamente la stadionul Nicola Dobrin sub comanda tehnicianului argeșean. Oficialii grupării din Trivale afirmă că în următoarele zile vor mai fi aduși încă 2-3 jucători pentru a întări posturile deficitare ale echipei. Primul meci oficial al piteștenilor este programat pe 23 ianuarie, de la ora 17.00, la Ploiești, cu Chindia Târgoviște. După 21 de etape jucate, FC Argeș ocupă locul 11, cu 23 de puncte, cu două mai mult decât FC Botoșani, ocupanta primului loc de baraj, și la nouă puncte în spatele celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, ocupanta locului 6, ultimul loc care asigură prezența în play-off.

A lăsat Botoșaniul pentru Croitoru

Andrei Costin Tîrcoveanu(25 ani) a semnat o înțelegere valabilă pe 1 an și 6 luni. Mijlocașul originar din București, a evoluat în prima parte a acestui sezon la FC Botoșani. Tîrcoveanu a îmbrăcat tricoul moldovenilor în 12 partide, reușind o pasă de gol. Dinamo, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța și Concordia Chiajna sunt echipele bifate de Andrei până acum. Playmaker-ul echipei noastre are în palmares și câte două selecții la reprezentativele României Under 16 și 17. Noul ”vultur violet” este câștigător al Cupei Ligii, în 2017, cu Dinamo București, dar și al Cupei și Supercupei României, în 2019, cu Viitorul Constanța. Costin este un fotbalist polivalent, putând fi folosit atât ca mijlocaș central, dar și în spatele vârfului.

Mijlocaș cu selecții la naționalele Portugaliei

Mimoto Biai(25 ani) evoluează pe postul de mijlocaș central, dar poate fi folosit și ca atacant. În prima parte a acestui sezon competițional, fotbalistul născut în Guinea-Bisau care are și cetățenie portugheză, a evoluat la Cherno More, formație care activează în prima ligă din Bulgaria. Vitoria Guimaraes, Panaitolikos și Academica de Coimbra sunt echipele pe care noul ”Vultur violet” le-a mai bifat în carieră. Fotbalistul format la academia Benficăi Lisabona are două selecții la reprezentativa Portugaliei U19 și șase apariții la selecționata Portugaliei U20.
Mijlocașul care măsoară 173 cm înălțime și cântărește 68 kg este cotat la 250.000 euro de tranfermarkt.com.

Din Vietnam a ajuns la Pitești

Brazilianul Lucas da Silva Estevam Brendon(27 ani) este fundaș central, iar în sezonul precedent a evoluat la Ho Chi Minh City, formație care activează în primul eșalon din Vietnam. Fotbalistul format de clubul brazilian Palmeiras a jucat timp de patru sezoane(2017-2021) în Portugalia, la echipele Portimonense, Coimbra, SC Covilha și Leixões, formații care activează în primele două ligi ale fotbalului lusitan.
Lucas a adunat până acum 128 de meciuri și a marcat 5 goluri. În prezent, fundașul care măsoară 188 cm înălțime este cotat de transfermarkt la 250.000 euro.

Andrei Tîrcoveanu: ”Să joc cât mai mult și să arăt ce pot”

„FC Argeș este o echipă de tradiție în fotbalul românesc. E o echipă cu pretenții și cu fani frumoși. Sper să contribui la îndeplinirea obiectivului. Vreau să joc cât mai mult și să arăt ce pot. Nu mai sunt un copil. Îmi doresc să intrăm în play-off și să ajungem în fazele superioare ale Cupei României. Vom da totul pentru fani. Am lucrat doi ani cu Marius Croitoru la FC Botoșani. Asta a contat în alegerea mea. Este unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun antrenor cu care am lucrat. Sper să facem o echipă frumoasă aici”, a spus Tîrcoveanu după semnarea contractului.

Mimito Biai: ”Pasez foarte bine, mă apăr bine și driblez”

”Am ales FC Argeș pentru că este un club foarte bun. Am un prieten care mi-a vorbit despre echipă, de asta am venit aici. Nu știu prea multe despre fotbalul românesc. Pasez foarte bine, mă apăr bine și driblez. Colegii m-au primit foarte bine, încearcă să mă ajute și ăsta este un lucru bun” a declarat Mimito Biai la prezentarea oficială.

Lucas Brendon: ”Sunt puternic și joc un fotbal agresiv”

„Am ales FC Argeș pentru că este un club mare din România, cu mulți fani. Sunt mulțumit de alegerea mea. Am prieteni buni care joacă în România, am auzit multe lucruri bune despre fotbalul de aici. Sunt un jucător puternic, îmi place să joc un fotbal atractiv. Colegii m-au primit foarte bine. Cu Fabio (n.r. – Vianna) și Enzo (n.r. – Celestine) am mai jucat și m-au ajutat foarte mult. Sper ca împreună să avem prestații cât mai bune în campionat”, a reacționat Lucas Brendon după transfer. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.