4 versiuni ale jocului de poker pe care merită să le încerci

0

De foarte mulți ani pokerul este un joc popular la nivel mondial. El a evoluat de la an la an, pe măsură ce au apărut noi idei de a-l face mai atractiv, dar în același timp și odată cu dezvoltările tehnologice.
În prezent sunt mai multe versiuni ale jocului de poker, dar cele mai populare le poți descoperi în acest articol.

Texas Hold’em

În prezent este cea mai răspândită versiune la nivel mondial și cei mai mulți oameni care descoperă jocul de poker o întâlnesc. Are o istorie destul de scurtă și a fost inventată la începutul anilor 1900, într-o localitate din statul american Texas. Texas Hold’em a transformat jocul de poker într-unul de abilități, deoarece norocul a contat tot mai puțin. Ascensiunea sa s-a înregistrat în special după anul 1971, când Texas Hold’em a fost folosită la Main Event-ul de la World Series of Poker.

Inclusiv în țara noastră este foarte populară, atât în cazinourile online cât și în săli de poker și cazinouri. Ba chiar constant au loc turnee în marile orașe, iar în ultimii ani a fost difuzat și un show televizat la care se juca Texas Hold’em, la care participau jucători care se calificau pe Internet. Iar dacă te întrebi dacă este Legal să Joci Poker Online în România, răspunsul este unul singur: Da. Trebuie doar să o faci la operatorii licențiați de ONJN, la care te poți distra în deplină legalitate. Iar versiunea de Texas Hold’Em este întâlnită la toți operatorii care au în oferta lor și jocul de poker. Regulile versiunii Texas Hold’em sunt foarte simple, se învață destul de repede, iar ierarhia cărților este aceeași.

Omaha

O versiune foarte populară în SUA. Se organizează constant turnee de Omaha Poker, iar jocul este destul de dinamic. Are două variante principale: Hi și Hi-Lo. În prima, potul este câștigat de jucătorul care formează cea mai bună mână. În schimb, la Hi-Lo este distribuit în mod egal între cea mai slabă mână și cea mai bună mână. Regulile sunt similare cu cele de la Texas Hold’em, cu mențiunea că la început fiecare jucător va primi patru cărți în loc de două. În schimb, jucătorii se pot folosi doar de două din cele patru cărți din mână alături de trei de pe masă pentru a forma mâna lor cea mai bună. Așadar, este o versiune dinamică, ce poate fi încercată la operatorii licențiați de autoritățile din România.

7 Card Stud

Pentru o bună perioadă de timp a fost cea mai versiune de poker, până să fie detronată de apariția Texas Hold’em. În această versiune a jocului, cei prezenți primesc cărțile numai în mână. Unele vor fi înmânate cu fața în jos, în timp ce altele cu fața în sus și vor fi văzute și de ceilalți prezenți la masă. Mai întâi se oferă trei cărți cu fața în jos și una cu fața în sus. Cel care are cea mai slabă carte la vedere va trebui să efectueze un pariu. Apoi se oferă alte cărți și se fac pariuri. A șaptea carte va fi mereu cu fața în jos. La final, jucătorii care încă rămân în pot vor arăta cea mai bună mână formată din 5 cărți dintre cele primite.

Draw

Primii doi jucători vor efectua pariurile obligatorii Small Blind, respectiv Big Blind. Ulterior, toți cei de la masă vor primi câte cinci cărți. Ei vor decarta între una și trei cărți și pot efectua pariuri. Câștigător va fi cel cu cea mai bună mână. Pe lângă versiunea cu cinci cărți, există și o versiune cu șapte cărți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.