6 argeşeni confirmaţi cu gripă

0

La Direcţia de Sănătate Publică Argeş erau înregistrate ieri, 6 cazuri de gripă confirmate prin analize de laborator. Este vorba de 6 argeşeni bolnavi, dar nu toţi se află în judeţ, unii având doar domiciliul în Argeş deşi locuiesc în Bucureşti. De asemenea, ieri, erau înregistrate peste 550 de infecţii ale căilor respiratorii superioare.
Numărul mare de viroze respiratorii şi cazurile de gripă sezonieră a dus la declanşarea de către Ministerului Sănătăţii a stării de alertă epidemică. În şcoli se face trierea elevilor cu simptome şi sunt recomandate respectarea unor măsuri de prevenţie atât în unităţile de învăţământ cât şi în spaţii publice.
La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş erau înregistraţi ieri, 6 argeşeni la care analizele de laborator au confirmat gripa. Nu toţi locuiesc efectiv în Argeş, dar au domiciliul în judeţul nostru. Statistica DSP Argeş mai arată că 551 argeşeni suferă de infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 152 de pneumopatie.

Majoritatea copiilor internaţi au probleme respiratorii

L-am contactat telefonic pe managerul Spitalului de pediatrie Piteştii. Tudor Ionescu ne-a precizat că majoritatea copiilor internaţi au insuficienţe respiratorii. Din cei aproximativ 650 de minori internaţi la Secţia Pediatrie, majoritatea sunt cu patologie repiratorie, fie că este gripă, că este COVID sau alte genuri de insuficienţe respiratorii. Mai avem locuri libere în secţii. Au fost toate acele zile libere de sărbători şi s-a oprit puţin transmiterea virusurilor. Un lucru este cert, masca trebuie purtată din nou ca să ne protejăm. În luna decembrie în spital au fost 700 de internări, majoritatea fiind insuficienţe respiratorii.”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti. M Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.