Copiii se pot juca din nou în curtea școlii!

0

Școlile din Argeș au la dispoziție 120 de zile, adică până la începutul lunii mai, să își modifice regulamentele de funcționare, astfel încât spațiile și terenurile de sport să poată fi folosite de elevi după orele de curs sau 
Astfel, Legea pentru modificarea și completarea art. 6 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 a intrat în vigoare în momentul în care a fost publicată în Monitorul Oficial, adică adică zilele trecute, după cum informează edupedu.ro. În acest sens, regulamentele ar trebui modificate până în luna mai. Concret, unitățile de învățământ o să prevadă în regulamentele lor modul de utilizare a spațiilor și terenurilor de sport, dar și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare. „În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, toate unitățile de învățământ vor introduce în regulamentele actuale de funcționare prevederi legate de acces și de modul de utilizare a spațiilor și terenurilor de sport aflate în folosința acestora, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare și le vor afișa la exterior într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet, acolo unde este cazul”, prevede documentul.

Acces gratuit

Conform modificăriia duse, este gratuit accesul în spațiile și terenurile de sport ale școlilor tuturor elevilor: „… este permis accesul gratuit în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care fac parte din domeniul public al comunelor, orașelor și municipiilor și sunt administrate de către consiliile locale tuturor copiilor precum și tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora”. Proiectul de lege a fost inițiat de USR încă din primăvara anului 2021. El a fost adoptat de Camera Deputaților pe 21 decembrie 2021 și trimis la Președintele României pentru promulgare pe 27 decembrie, însă la începutul anului 2022 proiectul de lege a fost atacat la Curtea Constituțională (CCR) de către Guvern. În aprilie 2022, CCR publica motivarea pentru care a declarat legea ca fiind neconstituțională: “are un caracter neclar şi imprecis în privinţa modalităţii în care se realizează acest drept de a folosi”, după cum se arăta în documentul de la Curtea Constituțională. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.