131 de petiţii adresate Avocatului Poporului!

0
  • Activitatea Biroului Teritorial Pitești, în anul 2022

În cursul anului trecut, Biroul Teritorial Pitești al Avocatului Poporului a primit 131 de petiţii şi s-a autosesizat în 57 de cazuri. De asemenea, a formulat 5 recomandări către alte instituţii, toate însuşite. 
Din bilanţul activităţii pe anul 2022 reiese că la Biroul Teritorial Pitești al Avocatului Poporului au fost acordate de 272 de audiențe cetățenilor din județele Argeș și Vâlcea, zona de competență teritorială. Tot anul trecut, au fost înregistrate un număr de 131 de petiții referitoare la încălcarea unor drepturi și libertăți cetățenești și au fost primite un număr de 233 de apeluri telefonice prin serviciul dispecerat.

„De asemenea, au fost desfășurate un număr de 41 de activități de mediatizare/colaborare cu alte autorități, iar Biroul Teritorial Pitești al Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu în 57 de cazuri, fiind totodată formulate unor autorități publice, 5 recomandări, toate însușite. Cetățenii din cele două județe, Argeș și Vâlcea, prin petițiile formulate au sesizat aspecte care au vizat pretinse încălcări ale dreptului de proprietate privată, dreptului la viață și la integritate fizică și psihică, a dreptului la protecția persoanelor cu handicap, a dreptului protecției copiilor și tinerilor, a dreptului la muncă și protecția socială a muncii și a dreptului persoanei vătămate de o autoritate publică”, a transmis Biroul Teritorial Pitești al Avocatului Poporului.

Nu sunt luate în considerare sesizările anonime

Cetățenii se pot adresa Biroului Teritorial Pitești al Avocatului Poporului, fie în cadrul programului de audiență (Luni și Miercuri: orele 10.00-14.00, Marți și Joi:orele 12.00-16.00), sau la telefonul Biroului Teritorial Pitești al Avocatului Poporului:0248/211101 și prin e-mail: avparges@avp.ro. Cei care merg în audienţă trebuie să aibă la ei o petiţie scrisă dar şi documente doveditoare. Nu sunt luate în considerare sesizările anonime. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.