Medic înmormântat împreună cu mama lui!

0

Tragedie, greu de descris în cuvinte, în familia unui cunoscut medic din Piteşti. Lt.col. dr. Marcel Şerbănescu, medic în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, a încetat din viaţă vineri. Cu două zile înainte îi murise mama . Din cauză că s-a simţit rău, Marcel Şerbănescu nu a apucat să organizeze funeraliile pentru aceasta. Astăzi, mamă şi fiu vor fi înmormântaţi împreună, în satul Purcăreni, din comuna Miceşti.
Lt. col. dr. Marcel Şerbănescu a fost medic de familie în cadrul Policlinicii din cadrul Spitalului Militar Piteşti până la data de 31 decembrie 2022, atunci când s-a pensionat. Toţi cei care îl cunoşteau credeau că se va bucura ani mulţi de pensie. Din nefericire nu a mai trăit nici măcar o lună! Joi, medicul Marcel Şerbănescu a ajuns la Spitalul Militar Piteşti cu febră mare şi complicaţii din cauza unei pneumonii.

Pe fondul unei afecţiuni de care suferea, starea i s-a agravat şi vineri dimineaţă acesta a încetat din viaţă în unitatea în care a lucrat zeci de ani. Pentru activitatea lui în cadrul unității, în luna august, 2022, lt. col. Marcel Șerbănescu a primit o distincție, de la comandantul Spitalului Militar Pitești, col. Gheorghe Tudor, cu ocazia Zilei Medicinei Militare. I-a fost conferită Emblema de Onoare a Medicinei Militare, ”în semn de apreciere deosebită pentru promovarea și susținerea sistemului medical militar”.

A murit mama şi la două zile fiul!

Cu două zile înainte de moartea lui Marcel Şerbăbescu a murit mama acestuia la Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti. Femeia nu a putut fi înmormântată din cauză că şi fiul ei a ajuns la spital. De altfel, soţia mediului Şerbănescu le spusese unor apropiaţi ca aşteaptă ca soţul să se simtă mai bine şi să fie externat, ca împreună să se poată ocupa de funeralii. În loc să-și conducă mama pe ultimul drum vor pleca împreună pe drumul fără întoarcere. Sâmbătă, au fost luate de la morga trupurile celor doi, mamă şi fiu şi au fost depuse la Capela Cimitirului Militar din Piteşti. De altfel o prietenă a familiei Şerbănescu a scris pe Facebook un mesaj emoţionant despre tragedia petrecută.

„S-a stins în această dimineață de ianuarie, vineri 27, pe un pat de spital, dr. Șerbănescu Marcel – medic militar până mai ieri, medic de familie la Policlinica Spitalului Militar de Urgență Pitești. S-a stins în tăcere și sigur cu durere pentru mama sa care la rându-i părăsise această lume cu două zile în urmă. Ce destin, acum vor fi amândoi într-o capelă tristă și rece…Sufletele lor îmbrățișate pentru totdeauna în lumina veșniciei, ca într-o poveste despre nemurire, mamă și fiu printre îngeri, printre stele…. Și cerul își cerne fulgii de nea printre necuvintele durerii…Ninge și ninge, și ninge, peste durerile din noi…. Fie-vă odihna sufletelor în veșnicia luminii și a neuitării….Recunoștință pentru tot și neuitare într-o apăsătoare tristețe….” a scris aceasta.

Înmormântat cu onoruri militare

Astăzi, lt. col. dr. (rez.) Marcel Şerbănescu va fi condus pe ultimul drum împreună cu mama sa. Sicriele celor doi vor fi luate de la Capela Cimitirului Militar Sfântul Gheorghe din Pitești, în jurul orei 9,45. Cortegiul funerar va porni pe ruta Pitești-Micești, sat Purcăreni, biserica Sfântul Gheorghe. Slujba de înmormântare va avea loc la Purcăreni, la biserica amintită. Medicul Marcel Șerbănescu va fi înmormântat cu onoruri militare începând cu ora 12.30. Dumnezeu să-i odihnească în pace!  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.