Spărgători minori somați cu arma!

0

În timp ce patrulau noaptea, prin comuna Davideşti, poliţiştii Secţiei de Polişie Rurală Hârtieşti au făcut o descoperire uimitoare. Au prins o bandă de hoţi care spărgeau magazine, formată din doi minori de câte 14 ani fiecare şi doi minori de câte 16 ani fiecare. Micii infractori se deplasau cu un Logan cu numere false, condus de un băiat de 14 ani, iar la semnalul de oprire al poliţiştilor, cel de la volan a accelerat ca să li se piardă urma. A fost urmărit şi a oprit abia atunci când a fost somat de poliţişti că se va trage asupra maşinii.
Descoperirea a fost făcut în noaptea de 29 spre 30 ianuarie, în jurul orei 02.00. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești patrulau pe DN 73D, pe raza localității Davidești. Au văzut un Logan şi au făcut semnal de oprire. Cel de la volan, în loc să tragă pe dreapta, a accelerat şi a demarat reușind să ia distanţă faţă de echipajul oamenilor legii. „Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, până pe raza orașului Mioveni, unde, după somarea că va fi folosit armamentul din dotare, conducătorul autoturismului în cauză a oprit. În interiorul autovehiculului, polițiștii au identificat patru minori, doi de 14 ani și doi de 16 ani, toți din comuna Crângurile, județul Dâmbovița. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de unul dintre minorii de 14 ani, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare, montate pe autoturism, ar fi fost sustrase de pe un autovehicul de pe raza orașului Mioveni”, a transmis Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Aveau portbagajul plin cu produse furate

Deşi iniţial oamenii legii au crezut că cel de la volan a fugit fiind minor fără permis de conducere, descoperirile ulterioare au fost cu mult mai grave. În portbagajul maşinii au fost găsit plăcuţele originale ale Loganului dar şi produse alimentare, pachete de țigări, sticle cu băuturi alcoolice. Nu, minorii nu veneau de la cumpărături, ci se întorceau de la furat. Oamenii legii au stabilit că banda de spărgători a forţat geamurile la două magazine din Stâlpeni și Schitu Golești unde au intrat şi au furat. „Minorii au fost preluați de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni și conduși la sediul poliției, pentru audieri. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. După administrarea probatoriului, cei doi minori de 16 ani au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, a mai precizat Mădălina Epure.

Au abandonat şcoala

Anchetatorii cred că minorii sunt autorii mai multor furturi şi cercetările au fost extinse. Maşina îi aparţine bunicului minorului de 14 ani care a fost la volan. Bărbatul este plecat în străinătate. Minorii sunt bănuiți că, în aceeași noapte, au încercat să spargă şi un magazin din Mioveni dar s-a declanşat alarma şi au fugit. De asemenea sunt suspecţi de furt de combustibil, după ce ar fi alimentat într-o staţie peco şi au fugit fără să plătească. Toi cei patru provin din familii care nu îşi supraveghează copiii sau ai căror părinți sunt plecaţi în străintătate. Băieţii au abandonat şcoala şi au format banda de spărgători inspirându-se din filme. De altfel, şi modul lor de acţiune pare a fi scenariul unui film de acţiune. În timpul audierilor s-a constatat că la comiterea faptelor, minorii au participat în aceeaşi măsură. Când au aflat că riscă să ajungă în arest făptații au promis că se vor cuminți, că se vor întoarce la școală și își vor căuta locuri de muncă. Până acolo, ei sunt inculpați într/un dosar penal și vor fi principalii suspecți și alte fapte penale aflate în cercetarea oamenilor legii. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.