Se fac testări gratuite HPV și Papanicolau!

0

O campanie  importantă care se desfășoară în județul Argeș, este  cea pentru prevenirea cancerului de col uterin. În cadrul acestui proiect se fac testări HPV și Babeș Papanicolau gratuit. Caravana va fi la Pitești, pe 13 februarie. M.S.

560 de femei au fost testate în județul Argeș în ultimele 5 luni. Testările HPV și Babeș-Papanicolau au fost gratuite. Unitatea Mobilă de Screening a trecut prin mai multe localități din Argeș și urmează să ajungă luni, 6 februarie, în comuna Vlădești la sediul Primăriei și pe 13 februarie, la Pitești, anunță prefectul Radu Perianu.
Pot beneficia de testarea HPV, femeile cu vârste cuprinse între 30 de ani și 64 de ani și de testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 de ani până la 29 de ani.

4 Februarie este Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului. Mă bucur de faptul că aceste programe de prevenție se desfășoară în Argeș. Arată implicarea, nu doar din vorbe, a noastră, a autorităților. Consider că este la îndemână, la acest moment, să prevenim,  a mai spus Radu Perianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.