Turiștii de la Capra evacuați cu șenilate după avalanșă!

0

A fost avalanșă de gradul 4 înmunții Făgărșa, iar turştii au rămas blocaţi. Pentru evacuarea celro aproximativ 60 de turşiti blocaţi în zonă vor fi folosite şenilate . Echipe de la ISU, Poliție Salvamont și Secția de Drumuri participă la acțiunea de evacuare. M.S.

„O avalanșă de mari dimensiuni a lovit cabana Capra și parcarea din fața cabanei.
Nu sunt victime dar sunt ferestre sparte la cabana precum și mai multe mșsini acoperite de zăpadă.
Avalansa a curs pe valcelul pe care coboara pârâul Pisica, dinspre tunel” a anunţat Salvamont Argeş”, a anunţat Salvamont Argeş.
Reprezentanţii IPJ Argeţ au precizat:”DN 7C este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul DN 7C, dar și prin indicator și barieră, la km. 104.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere se vor lua măsurile legale în consecință.”

Se intervine pentru evacuarea celor aproximativ 60 de turişti blocaţi în zonă. „În urma solicitării turiștilor de la unitatea de cazare, se deplasează forțele de intervenție ale pompierilor argeșeni cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

Se încearcă evacuarea acestora până la o altă unitate de cazare care se află la km 104 al Transfăgărășanului.

La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale”, a transmis ISU Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.