Începe modernizarea Transfăgărășanului!

0
0

Demersurile pentru modernizarea Transfăgărașului au fost deja demarate, iar strategicul drum care leagă Argeșul și sudul de centrul țării va avea în curând o altă față. 
Informația a fost făcută publică de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Lucrările de modernizare vor fi făcute în perioada 1 iulie – 20 octombrie, respectiv simultan cu perioada sezonului estival. Este vorba de consolidări, construcție de polate, sistem de scurgere a apelor, benzi pentru vehicule lente, acolo unde amplasamentul permite. De asemenea, modernizarea Transfăgărășanului va include și realizarea de puncte belvedere. Vor fi realizate mai multe spații pentru comercianți și vor fi amenajate parcări de scurtă durată. La intrările pe Transfăgărășan vor fi amplasate panouri digitale de informare ce vor oferi informații privind starea carosabilului, starea vremii, condiții de trafic și numărul de locuri de parcare disponibile.
Reabilitarea Transfăgărășanului a fost anunțată de Guvern în luna noiembrie a anului trecut când protocolul prin care CJ Argeș a preluat derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului pentru Drumului Expres Pitești-Mioveni. Luna aceasta CNAIR va lansa și o consultare de piață care va dura trei săptămâni, pentru a putea estima, din perspectiva valorică și tehnică, parametrii investiției de reabilitare a Transfăgărășanului.
După finalizarea consultării de piață, CNAIR va demara procedurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a unei Expertize Tehnice. O dată concretă a începerii modernizării va fi stabilită după analizarea tuturor detaliilor. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.