Ministrul Chiţoiu pledă nevinovat

2
  • În urma accidentului în care au murit doi oameni

Ieri fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, s-a aflat în faţa judecătorilor de la Judecătoria Piteşti, în procesul de ucidere din culpă în care este inculpat. Prin avocatul său, acesta a cerut o nouă expertiză tehnico-judiciară cu privire la producerea accidentului din 26 decembrie 2019, de pe DN7, în localitatea Zamfireşti. De asemenea, a cerut ca la dosar să fie depuse documente privind starea de sănătate a lui Haralambie Pristavu înainte de deces, prin care să se stabilească dacă acesta avea reflexe şi viteză de reacţie bune. Susţine că este nevinovat.
Daniel Chițoiu a ajuns cu câteva minute mai devreme de ora 12.00, oră la care era programat procesul, la Judecătoria Piteşti însoţit de avocaţi. În timpul procesului, acesta nu a luat cuvântul. Avocatul său a avut însă, mai multe cereri. Apărătorul a cerut să fie refăcută expertiza tehnico-judiciară cu privire la producerea accidentului. Judecătorul a rămas în pronunţare pentru această solicitare, până la următorul termen de judecată, respectiv, 5 aprilie. De asemenea apărătorii au cerut o expertiză medico-legală cu privire la victima Haralambie Pristavu, în vârstă de 82 de ani, şoferul celuilalt autoturism implicat în accident. Voiau să se obţină de la medicul de familie al celui decedat un document din care să reiasă dacă Haralambie Pistasvu avea afecțiuni care îi puteau afecta capacitatea de reacție și de a conduce. Avocatul a precizat să „asta nu-l exonerează pe inculpat” dar doreşte să se stabilească partea de vinovăție a șoferilor implicați. Cererea a fost respinsă.

„Puteam să mor şi eu”


Daniel Chitoiu la ieșirea de la instanță alături de avocati


Procesul a durat o oră. În timpul şedinţei, supravieţuitoarea accidentului, sora lui Haralmbie Pristavu a anunţat că îşi retrage plângerea. „Am fost leşinată, eu nu ştiu nimic (n.r din timpul accidentului). Pentru că nu mai pot să vin la procese, uitaţi-vă în cel hal sunt”, a motivat femeia în faţa jurnaliştilor renunţarea la proces. Aceasta se deplasa cu greutate, în baston, fiind susţinută de un bărbat.


Victima care a supravietuit


La ieşire, Daniel Chiţoiu a fost întrebat de reporteri dacă a susţinut-o financiar pe femeia rănită, pentru a o convinge să îşi retragă plângerea, iar acesta a evitat să spună concret dacă i-a dat bani sau nu, precizând numai că a „susţinut-o în perioada în care a stat în spital”. Referitor la cererile de expertize depuse de avocaţi şi ce încearcă să afle prin solicitarea acestora, Daniel Chiţoiu a zis: „ Să afle adevărul. Adevărul, eu nu sunt vinovat! Pentru că nu eu am creat starea de pericol şi v-am spus şi atunci. Eram la volan dar nu am creat starea de pericol. Nu am intrat… eu evitat accidentul. Am încercat să evit (…) Nu mă simt vinovat de provocarea accidentului dar îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat.
Puteam să mor şi eu”, a declarat acesta. Fostul ministru a evitat răspunsul şi când a fost întrebat ce s-a întâmplat la momentul accidentului. „ Normal că ştiu. Cum ce s-a întâmplat? Accidentul s-a întâmplat…”. Acesta a explicat şi de ce a fost fotografiat imediat după accident mergând printre maşinile lovite, iar apoi a ajuns la spital. „Da, pentru că eram starea de adrenalină imediat după accident şi nu simţeam dureri. Am avut şapte coaste rupte, sternul fisurat şi deplasat. Eu nu sunt vinovat, că nu mă consider vinovat, aşa cum am mai spus. Mulţumesc, gata!”.

Al 15-lea termen de judecată


Dan Pristavu, fiul soților decedați


Dan Pristavu, fiul celor doi decedaţi nu a vrut să facă declaraţii. „ Mai aşteptăm puţin până la termenul viitor. Asta da (n.r se tergiversează procesul), dar mai aşteptăm.” Pe data de 26 decembrie 2019, Daniel Chiţoiu a provocat un accident în localitatea Zamfirești, din Argeș. Elisabeta Pristavu, de 73 de ani și soţul ei Haralambie Pristavu, de 82 de ani, au murit în urma impactului, iar o rudă a acestora a fost grav rănită. Dosarul lui Daniel Chițoiu a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești în august 2020. Un an s-a judecat în camera preliminară şi din februarie 2022 a început, efectiv, procesul pe fond. Ieri a avut loc al 15-lea termen de judecată. M.Sandu

2 COMENTARII

  1. „Pledă? Ati vrut, cumva, sa spuneti, pledează? Sau a scris cineva la perfectul simplu verbul ” a pleda”? In rest, e jenant cum se tergiverseaza procesul asta, acum vor sa scoata defunctul vinovat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.