Cartofi franţuzeşti la cuptor

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 40 min
• Timp de gătire: 40 min
• Gata în: 1 ore, 20 min
Ingrediente:
• 100 ml smântână
• 100 gr. caşcaval
• 100 gr. unt
• 6 ouă
• 300 gr. brânză telemea de oaie
• 1 kg cartofi roşii
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi. Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Celelalte trei ouă se fierb bine. Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă ouăle fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor. Rețeta de cartofi franțuzești la cuptor este gata. Se servesc calzi singuri sau cu o friptură.