Mâncarea de post vine la pachet cu multe E-uri

0

Acum că a începutl Postul Paştelui, creştini care vor renunţa la carne şi lactate trebuei să ştie că produsele de post, în speical cele cumpărate din comţer, au multe E-uri. Aditivii alimentari utilizaţi în preparea margarinei, pateului de post sau al laptelui de soia conţin de regulă substanţe chimice nocive pentru organism.
Pe InfoCons scrie că toţi cei care aleg să prepare o gustare de post cu pâine , pate vegetal , margarină , halva , un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat , vor consuma instant până la 50 de E-uri . De pildă , pâinea conține până la 4 E-uri , pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri , amargarina tinge până la 6 E-uri , halvaua are până la 3 E-uri , un suc de ceai atinge până la 8 E-uri , un lapte de soia are până la 5 E-uri , iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri . Prin aplicaţia Info Cons consumatorii pot care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) într-o gustare de post . Aceştia au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine , pate de post , margarină , halva , suc tip ceai , gumă de mestecat ) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul total de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post.

Cele mai frecvente E-uri

Pentru gustarea de post formată din pâine , pate de post , margarină , halva , suc tip ceai , lapte de soia și gumă de mestecat , cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt : Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor , regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor . Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid . Este foarte solubil în apă , prin urmare poate fi adăugat si in sucuri , dulciuri , bomboane , jeleuri și fructe congelate . Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine . Într-o gustare de post compusă din pâine , pate de post , margarină , halva , lapte de soia și suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare , în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.