Acţionar reţinut pentru fals

0

Ca să poată intra în Consiliul de Administraţie al unei societăţi din Curtea de Argeş, un bărbat din Galaţi a falsificat o serie de documente. Acesta era acţionar minoritar în firmă şi nu avea putere de decizie. Partenerii lui de afaceri au aflat şi au făcut plângere. S-a ales cu dosar penal şi a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș.
Bărbatul în vârstă de 64 ani din Galaţi, B.G, era acţionar la o societate din Curtea de Argeş. Era minoritar şi dorea să intre în Consiliul de Administraţie. „Din cercetări, s-a stabilit că în perioada 2020-2021, bărbatul, susținând că este împuternicit al unei societăți comerciale din Curtea de Argeș, prin prezentarea unor hotărâri ale Adunării Generale ale Acționarilor, hotărâri întocmite în fals, ar fi încercat, în mod repetat, inducerea în eroare a reprezentanților unei instituții, prin depunerea unor cereri de înregistrare a unor mențiuni, în vederea producerii unor consecințe juridice, documente pe care le-a semnat, completat și ștampilat în fals. Documentele în cauză nu au produs consecinţe juridice, întrucât reprezentanţii societăţii le-au identificat pe portalul de specialitate şi au formulat cereri de intervenţie la Tribunalul Specializat, în vederea respingerii documentelor depuse”, a transmis IPJ Argeş despre acest caz.

Plasat sub control judiciar

Dosarul a fost investigat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. Oamenii legii l-au cercetat penal pe B.G.pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals în declarații în formă continuată, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false în formă continuată și uz de fals în formă continuată. Luni, gălăţeanul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Ieri, acesta a fost eliberat după ce procurorii au luat împotriva lui măsura controlului judiciar. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.