Şi-a ameninţat mama cu moartea!

0
0

Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinut după ce şi-a ameninţat mama cu moartea. Alexandru O. este cunoscut pentru ieşirile violente, tocmai de aceea, împotriva lui fusese emis un ordin de protecţie. Din păcate, nici el dar nici mama, nu au respectat sentinţa judecătorească şi s-au dus în acelaşi loc la cerşit, la o biserică din centrul Piteştiului. La plecare, s-au luat la ceartă. 
Pe data de 9 februarie la cererea mamei, Judecătoria Piteşti a emis un ordin de protecţie potrivit căruia fiul nu avea voie să se apropie de ea. În aceeaşi măsură decizia trebuia respectată şi de mamă: „ Emite prezentul ordin de protecţie prin care dispune, cu caracter provizoriu, pe o durată de 2 luni de la data emiterii, următoarele măsuri: – interzicerea oricărui contact al pârâtului cu reclamanta, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod; – obligarea pârâtului să urmeze cel puţin săptămânal consiliere psihologică în cadrul serviciului de zi destinat agresorilor denumit Centrul de consiliere destinat agresorilor din cadrul Asociaţiei pentru Asistenţă Socială ,,Universul Copiilor Speciali” din Piteşti cu sediul în Piteşti, strada Gheorge Doja, nr. 2-4, jud. Argeş sau în alt centru, la alegerea pârâtului. Ordinul de protecţie este executoriu, fără somaţie şi fără trecerea unui termen. (…) Atrage atenţia reclamantei că respectarea ordinului de protecţie este obligatorie şi pentru persoana acesteia.”

Este judecat şi pentru tâlhărie

Scandalul a avut loc, sâmbătă 18 februarie, în centrul Piteştiului. Alexandru O. şi mama lui au fost la biserica Mavrodolu, acolo s-a împărțit fiind Moșii de iarnă. Aceștia au primit mai multe pachete de pomană. Au plecat de la biserică și în timp ce erau în apropiere de Finanțele Publice, fiul a vrut să stea alături de mamă ca să mănânce produsele primite. Femeia a refuzat, amintindu-i că există un ordin de protecţie care îi interzice să se apropie de ea. Atunci tânărul a izbucnit. A făcut o adevărată criză de nervi, în timpul căreia a ţipat, a înjurat și a amenințat-o cu moartea pe cea care i-a dat viaţă. Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au mers la faţa locului şi l-au dus pe tânăr la audieri. Împotriva lui a fost întocmit dosar penal pentru ameninţare şi încălcarea ordinului de protecţie. Alexandru O. a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi a ajuns în arest. Tânărul mai este judecat într-un dosar penal sub acuzaţia de tâlhărie, în care a avut termen de judecată ieri, în timp ce el încă se afla în arestul IPJ Argeş. În timpul zilei a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea luării unei măsuri preventive. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.