Pedepse micșorate după ce au plătit cu valută falsă

0

Procesul unor bucureșteni care puneau în circulație zeci de bancnote de 50 de euro false a ajuns la final. Curtea de Apel Pitești a redus ieri pedepsele la doi dintre inculpați.Soții Nacu au motive de bucurie după ce că au primit condamnări mai mici și au scăpat de executare după de judecătorii au dispus suspendarea lor. 
Trei persoane, din București, au fost trimise în judecată, în 2019, de procurorii DIICOT Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate. Anchetatorii au stabilit că inculpații au deținut o cantitate însemnată de monedă străină falsificată, plasând pe piață 72 bancnote contrafăcute de 50 euro, mai exact suma de 3.600 de euro. Potrivit anchetatorilor, creierul operațiunii era Ioan Alin Nacu, cunoscut sub poreclele„Cheliosu” sau „Alin Chelul”. Acesta a fost reclamat de un argeșean care i-a vândut un Renault cu 1.900 de euro, în septembrie 2018, la Topoloveni. În schimbul autoturismului Ioan Alin Nacu a plătit cu bancnote falsificate. În iunie 2022, Tribunalul Argeș l-a condamnat pe „Alin Chelul” la 4 ani și 3 luni închisoare, cu executare. A fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, de punere în circulație de valori falsificate străine în formă continuată, de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și de uz de fals. Soția lui, Corina Mihaela Nacu, a primit trei ani și patru luni de închisoare, cu executare, fiind condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune în formă continuată și de punere în circulație de valori străine falsificate în formă continuată. Alexandru Gabriel Chiru, cel de-al treilea inculpat din dosar, a primit o pedeapsă de 1 an și 2 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, fiind achitat de celelalte acuzații din dosar.

Au scăpat…

Soții Nacu au declarat apel la sentință. Ieri Curtea de Apel Pitești a dat sentințele. Amândoi au scăpat de închisoare. Ioan Alin Nacu a primit o condamnare de 3 ani închisoare, cu suspendare, având un termen de supraveghere de 4 ani. Corina Mihaela Nacu a fost condamnată la 2 ani și 3 luni închisoare, tot cu suspendare, având un termen de supraveghere de 4 ani. Amândoi au obligația să execute câte 120 de zile de muncă în folosul comunității, la Primăria comunei Dobroeşti și Consiliul Local Dobroeşti, județul Ilfov. Sentința este definitivă. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.