Spaghete Putanesca

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 5 min
• Timp de gătire: 15 min
• Gata în: 20 min
Ingrediente:
• 350 gr. spaghete;
• 65 ml ulei măsline extravirgin;
• 4 căței de usturoi mari, tocați fin;
• 800 gr. roșii decojite;
• 75 g măsline (fără sâmburi și tocate);
• 1 linguriță capere;
• 3 fileuri de anșoa, tocate (opțional);
• 1 linguriță oregano uscat;
• 1/2 linguriță piper;
• 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat;
• sare după gust;
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul.
Lasă sosul să de formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.
Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă o lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le „îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.