Hoţi de catalizatoare prinşi în flagrant!

0

Trei tineri au ajuns în arest după ce au fost prinşi de poliţiştii Secţiei 4 Piteşti în timp ce furau catalizatoare de la maşini. Indivizii au fugit, dar au fost identificaţi în trafic, jumătate de oră mai târziu. Poliţiştii spun că se confruntă cu un fenomen privind furturile de catalizatoare, pentru platina pe care o conţin. 
Vineri noaptea, în jurul orei 2.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, care patrulau prin cartierul Prundu, au văzut într-o parcare o maşină oprită şi un tânăr care stătea alături, cu portiera deschisă. Oamenii legii şi-au dat seama că furau catalizatoare de la maşinile parcate. S-au apropiat dar în acel moment, au apărut alţi doi tineri, cu toţii au sărit în autoturism şi şoferul a demarat fugind către ieşirea din Piteşti. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea lor, dar în intersecţia de la Vamă au pierdut maşina care prinsese avans. Autoturismul a fost dat în urmărire şi a fost depistat după aproximativ o jumătate de oră, pe Prelungirea Craiovei, de un echipaj de la Biroul Rutier Piteşti. În maşină erau Daniel D., de 24 de ani, din comuna Negrași, Andrei R., de 20 de ani, tot din Negrași, și Andrei N., de 18 ani, din Pitești.

Conţin între 3 grame şi 7 grame de platină

Oamenii legii i-au dus la audieri pe tineri. În autoturismul lor a fost găsit un catalizator. În urma anchetei s-a stabilit că cei trei au tăiat cu polidiscul un catalizator de la un Logan, şi când au fost depistaţi încercau să-l taie pe al doilea, de la alt Logan. După administrarea probatoriului cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale. Oamenii legii încearcă să afle dacă tinerii au avut şi alţi complici. Catalizatoarele sunt căutate de hoți pentru simplul motiv al componentelor prețioase pe care le conțin. Un catalizator auto standard poate avea în componența sa între 3 și 7 grame de platină pură. Cantitatea variază în funcție de producător și de model. Polițiștii spun că furtul unui catalizator de pe autoturism poate dura numai un minut. În cele mai multe cazuri, hoții au cunoștințe mecanice și acționează într-un grup format din două sau trei persoane. O persoană taie piesa montată pe mașină cu ajutorul unui flex cu acumulator, o altă persoană stă de pază, pe când o a treia persoană așteaptă într-o mașină parcată în apropiere, cu motorul pornit pentru o scăpare cât mai rapidă. Dacă naşina nu este înaltă, folosesc şi un cric. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.