”Este ca și cum am scris istorie aici, nu?”

0
  • Rusu – golgeterul all-time al Mioveniului în Liga 1

Bogdan Rusu este fără doar și poate cel mai în formă jucător al Mioveniului în 2023. Atacantul arevenit în iarnă de la FCSB a marcat deja 5 goluri pentru galben-verzi, în partidele cu Petrolul, Sepsi, U Cluj Chindia și Botoșani. Iar cu cele două două reușite în turul campionatului este golgeterul echipei, având în total 7 reușite în 30 de etape, sau mai precis 7 goluri în 11 meciuri jucate.
Care este starea de spirit la echipă după acest parcurs în 2023?
– Atmosfera este OK, din ce am văzut, este bună! Toți avem încredere că ne putem salva de la retrogradare. Depinde doar de noi ce o să facem în meciurile din play-out.
Vă gândeați la începutul anului că vor fi aceste rezultate?
– Nu e treaba că nu speram sau nu ne gândeam…. Jucătorii noi, clar au fost aduși pentru a încerca salvarea echipei. Noi am plecat la fiecare meci cu șansa a doua, fiind echipa de pe ultimul loc, iar aceste rezultate ne dau încredere că se poate mai mult.
Ați răsuflat ușurați după înjumătățirea punctelor? Distanța s-a micșorat considerabil…
– Nu putem spune chiar așa… Într-adevăr, distanțe e destul de mică și cum am spus, acum depinde doar de noi să câștigăm … Vom vedea la final cum va fi, dar noi sperăm și ne dorim să fie bine…

”Oricine poate bate pe oricine”

Ce așteptări sunt de la play-out? Sunt 5 meciuri afară și 4 acasă, cu echipele care sunt chiar deasupra Mioveniului….
– Nu cred că acest lucru va conta, cu cele 5 meciuri în deplasare și cele 4 de acasă…După cum au decurs rezultatele în 2023, s-a dovedit că oricine poate bate pe oricine. Poți să scoți și puncte în deplasare poți să și pierzi acasă… Au fost într-adevăr și niște rezultate, nu neapărat surpiză, ținând cont după ce s-a jucat în teren, poate surpiză având în vedere locurile din clasament. Au meritat să câștige și unii și alții, au avut ocazii, au jucat. Deci cine a câștigat a meritat acest lucru. Poate la Hermannstadt cu Craiova era mai echitabil un egal… Apoi UTA – FCSB s-a terminat 3-1, nu poate fi o surpriză la acest rezultat… repet, poate doar privind locurile din clasament…
Care crezi că este secretul acestei reveniri a Mioveniului?
– Secretul este forța grupului ăsta! Contează cel mai mult asta, ținând cont că și anul trecut am reușit menținerea datorită acestui lucru. Asta avem și acum!
Care este secretul revenirii tale, după perioada FCSB?
– Nu am de unde să știu… Eu știu doar cum m-am simțit mereu! Probabil încrederea acordată… poate dacă jucam și acolo mai mult de o repriză, poate reușeam mai multe. Dar asta nu a depins de mine!
Au fost și alți factori?
– Nici nu vreau să mai vorbesc despre acea perioadă. Este o perioadă peste care am trecut cu bine din punctul meu de vedere. Și s-a văzut diferența, aici am dat goluri acolo nu…

”Golul 100”

Ai marcat golul cu numărul 100 al Mioveniului în Liga 1…
– Nu știam înainte de meci de această bornă… Mă bucur că am dat golul cu numărul 100 al echipei pe prima scenă fotbalistică a țării. Sper să mai dau până la final… Am văzut de asemenea că sunt și golgeterul all time al Mioveniului în Liga 1… Este ca și cum am scris istorie aici, nu? Sunt 16 goluri până acum.
Lucrezi din nou cu Dică, după ai fost sub comanda lui și la FCSB. Cum l-ai descrie ca antrenor? Ce vă cerea acolo și ce vă cere aici?
– E un deja – vu, parcă…. Ceea ce a fost la FCSB este și aici. Chiar dacă a fost și acolo, cere aceleași lucruri și aici. Are aceelași principii și nu a ținut cont că a venit la ultima clasată și să zici că cere altceva… Este un om ambițios și nu îi place să piardă. Suntem cam la fel din punctul asta de vedere, nici mie nu îmi place să pierd, nici măcar la miuța aceea pe care o facem noi. E clar că dacă reușește să salveze ecchipa dovedește că e un antrenor bun.
Cum vă înțelegeți cei nou-veniți? Cu Benchaib se pare că te înțelegi perfect în teren…
– Nu e problemă de acest gen la noi în vestiar. Glumim toți, vorbim toți, ne înțelegem bine. NU s-a pus problema să fie două grupuri, străini și români. Este și Garutti care e de mult aici și e totul OK. Avem nevoie, ca să spun așa, ei de noi și noi de ei… Benchaib, e clar că e un jucător cu calitate și a venit să ne ajute. S-a văzut că ne înțelegem bine în teren, comunicăm…
Familia este în tribune aproape la fiecare meci. Cum e să îi știi acolo?
– Sunt aproape la fiecare meci, poate doar la unele deplasări să nu fie. E normal să fiu bucurs că sunt susținut de familie. Pentru fiecare e un plus să aibă pe cineva în tribune. Cel mic vrea, fotbal! Nu știu încă ce îi va rezerva viitorul… Momentan nu pot să-i iau mingea! Mai are puțin și doarme cu ea…! S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.