Ambasadorul Turciei în vizită la Pitești!

0
0

Ieri, delegația condusă de Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, a efectuat o vizită diplomatică la Primăria Pitești. În cadrul acesteia, a avut loc și o întâlnire oficială cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, la care au participat, pe lângă membrii delegației oaspete, deputatul Nicolae Georgescu, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, precum și alți reprezentanți ai administrației locale, au transmis reprezentanții Primăriei Pitești.
„Discuția a fost centrată pe consolidarea cooperării dintre municipalitatea piteșteană și alte orașe similare din Republica Turcia, cu accent pe dezvoltare economică și comerț, dar și din punct de vedere cultural, în contextul unei importante prezențe a afacerilor cu capital turcesc și a minorității turce în zonă.
Consilierul comercial, dl. Mehmet Naci Akdoğan, a prezentat oportunitățile de investiții în regiune, în timp ce președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), dl. Ufuk Tandoğan, a subliniat importanța dezvoltării cooperării economice dintre cele două țări. Secretarul general TIAD, dl. Barbaros Yıkar, și secretarul general adjunct TIAD, dl. Sever Rashid, au discutat despre oportunitățile de colaborare culturală și academică.
Deputatul Nicolae Georgescu și președintele UID (Uniunea Democraților Internaționali), Dl. Naci Kanbay, au subliniat, la rândul lor, importanța consolidării relațiilor dintre România și Turcia, din perspectiva dimensiunii parlamentare și politice.
Primăria Pitești a arătat un interes considerabil pentru extinderea unor relații bilaterale de colaborare, în mai multe domenii, precum cultura, administrația, turismul și asistența socială, cu scopul de a promova o mai bună cunoaștere reciprocă a civilizației și a bogatului patrimoniu cultural al celor două popoare, român și turc”, au precizat reprezentanţii Primăriei Piteşti.
Membrii delegaţiei au mulţumit pentru ajutorul acordat după cutremur
Delegația condusă de Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan s-a întâlnit şi cu preşedintle Consiliului Judeţean Argeş Ion Mînzînă şi cu prefectul judeţul Argeş Radu Perianu. La întâlnirea de la Prefectură a fost prezent şi locotenent colonelul Daniel Constantin, din cadrul ISU Argeş, unul dintre ofițerii participanți la misiunile de salvare și ajutorare din Turcia, după cutremurul care a lovit țara. Militarul argeșean a mers în Gaziantep și i-a ajutat pe localnici să primească îngrijiri medicale, hrană și apă. Excelența Sa Özgür Kıvanç Altan s-a ridicat și l-a îmbrățișat în semn de mulțumire! De asemenea, ceilalți membri ai delegației au spus că și-au pierdut oameni dragi și că sunt recunoscători României pentru tot ajutorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.