Scandal cu un iordanian pe casa Olgăi Panaete

1

Un scandal de proporții a izbucnit între Olga Panete, cunoscuta florăreasă și un om de afaceri iordanian. Cei doi se află în litigiu pe casa din strada Râurilor, cumpărată în 1994 de Olga Panaete. Conflictul a atins cote de neimaginat, după ce imobilul cu pricina a fost devastat miercuri, când i-au fost demontate ușile și ferestrele. Fiecare dintre cei doi se consideră proprietarul de drept. În instanță există un dosar civil prin care Olga Panaete cere anularea actului prin care i-a fost luată casa, procesul fiind în curs.
Miercuri după-amiază în timp ce Olga Panaete era plecată de la domiciliul din strada Râurilor numărul 3, casa a fost distrusă. Când s-a întors la locuință și a văzut că ușa de la intrare și fereastra au fost demontate, a sunat la 112. ” Astăzi membrii familiei Panaete s-au întors la domiciliu şi au găsit casa devastată, uşile scoase din tâmplărie, geamurile, bunuri distruse şi, înţeleg că ceva bunuri sustrase din imobil, bani şi bijuterii. În opinia dumnealor suspiciunea ar fi asupra unei persoane cu care se află în litigiu cu privire la acest imobil. Vreau să fac precizarea faptului că orice litigiu civil nu justifică aceste fapte penale, de distrugere şi de furt pe care le săvârşeşte, în mod constant, persoana respectivă. Şi în cursul săptămânii trecute s-a mai depus o plângere penală tot în acest sens, însă faptele au fost ceva mai uşoare ca periculozitate decât cele de astăzi. Data trecută a pus acest lanţ pe poartă şi a distrus gardul şi câteva bunuri din curte. Astăzi a distrus totul. Am chemat Poliţia pentru a se prezenta la faţa locului şi a efectua cercetări penale şi actele de constatare ştiinţifică (n.r prelevarea de amprente), întrucât aceştia au lăsat şi corpurile delicte la faţa locului (n.r uneltele cu care au demontat tâmplăria). Aşteptăm echipajul de poliţie pentru se face cercetările care se impun”, a declarat Ingrid Alexandrescu, avocat în cadrul Baroului Dâmboviţa despre acesta caz.
Problemele Olgăi Panaete au început din anul 2013 pe vremea când, spune ea, era bună prietenă de familie cu iordanianul. Ea susţine că a făcut o înţelegere şi s-a încheiat un act de vânzare cumpărare fără predarea posesiei, familia Panaete putând să rămână în continuare în imobil, fără ca iordanianul să plătească un preţ. Pe baza acelei înţelegeri dintre ei, urma ca după ce Olga Panaete îşi rezolvă nişte probleme financiare pe care le avea la acea dată, să-şi primească înapoi casa. El nu a mai vrut să respecte înţelegerea pentru că locul este valoros, motiv pentru care au pornit litigiile în care Olga Panaete cere să se constate lipsa preţului şi să se anuleze actele. Familia Panaete susţine că iordanianul exercită presiuni pentru a o da afară în imobil, fără a apela la insituţiile statului, pentru intra în posesia casei care este situată în centrul Piteştiului acolo unde valoarea imobiliară a terenurilor este foarte ridicată. Tot prin presiuni, spune ea, a obţinut un nou contract de vânzare cumpărare semnat de fiica ei Ana Maria B.
În noiembrie 2020, văzând că riscă să rămână fără casă, Olga Panaete, soţul ei şi fiica acestora, au cerut la Judecătoria Piteşti, anularea înţelegerii din 2013 şi a contractului din 2020. În 2021, Ana Maria B. depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva iordanianului şi a fiicei bărbatului. „Având în vedere faptul că preţul nu a fost achitat niciodată subsemnatei ci, doar au fost invocate transferuri şi plăţi fictive pentru a crea doar aparenţa plăţii, considerăm că sunt îndeplinire elementele constitutive ale infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani. Solicităm organelor de urmărire penală să observe că sunt dovedite susţinerile din prezenta plângere, întrucât prin raţionamentul logic al faptelor, după rezultatul produs, se poate deduce în mod evident intenţia avută la încehierea contractului respectiv cauza ilicită şi imorală şi modul în care am fost indusă în eroare. Precizez faptul că subsemnata nu am primit sumele de bani reprezentând preţ al imobilului, iar iar promisiunea de vânzare cumpărare autentificată la data de 31-05-2013 a fost încheiată fără a se achita sumele de bani stipulate în acel contract”. În plângerea ei, Ana Maria B. a mai spus că a fost supusă presiunii şi şantajului ca să semneze contractul.
La instanţă, iordanianul a depus o întâmpinare în care susţine că nu este „parte în niciunul dintre actele a căror anulare se cere” şi a cerut respingerea acţiunii. De asemenea, fiica acestuia în baza actului pe care îl deţine a cerut evacuarea familiei Panaete şi a câştigat prin sentinţă. Decizia a fost atacată şi suspendată privizoriu iar războiul din instanţă încă nu s-a terminat. Miercuri atât Olga Panete cât şi cel pe care îl acuză că i-a distrus bunurile au făcut plângeri penale la Secţia 1 Poliţie Piteşti. „În seara zilei de 21 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, de către o femeie de 68 de ani, din Pitești, cu privire la faptul că ar fi găsit la imobilul pe care îl revendică ca fiind al său, din municipiul Pitești, mai multe distrugeri. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au efectuat cercetarea locului faptei, iar în baza plângerii prealabile, au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere și furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. De asemenea, tot în seara zilei de 21 martie a.c., un bărbat de 59 de ani, a formulat plângere prealabilă cu privire la săvârșirea infracțiunii de violare de domiciliu, în urma căreia polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au efectuat cercetarea locului faptei, în referire la aspectele sesizate de către cel în cauză. Cercetările continuă, în vederea stabilirii situației de fapt și a luării măsurilor legale care se impun” a declarat Florin Popa despre acest caz.
M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. De cand ma stiu, Regina Frumusetii Pitestiului, are numai probleme cu justitia, ba furt de curent, ba ca a fost condamnată definitiv la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare cu afacerea permiselor. Pfiu! Acum iordanieini…E Greuceanu, Coana Mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.