Şef de post condamnat!

0

După ce a pretins şi primit 3.000 de lei de la un bărbat în schimbul promisiunii că va interveni pentru ca soţia acestuia să promoveze proba practică a examenului auto, un fost şef de post de poliţie din Argeş, şi-a primit pedeapsa. Tribunalul Argeş a dat sentinţa şi astfel, agentul a primit o pedeapsă cu suspendare. 
În octombrie 2022, un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost arestat într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. În cele din urmă, față de inculpatul Alexandru Ionuț C., agent șef la Postul de poliție Cicănești, s-a dispus, la sfârșitul lunii noiembrie, trimiterea în judecată a acestuia pentru trafic de influență. După ce a fost reținut, agentul de poliție și-a dat demisia de la IPJ Argeș. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a precizat în rechizitoriu că, în cursul anului 2022, agentul de poliţie ar fi pretins şi primit suma de 3.000 lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă funcţionari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeş (Serviciul Permise) pentru a-i determina pe aceştia să o ajute pe soţia bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Se spune că agentul s-ar fi lăudat că îl cunoaşte de Dragoş Mecu actualul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, care a fost audiat ca martor în dosar.

Muncă în folosul comunităţii

Procesul a fost de scurtă durată. Tribunalul Argeş a dat sentinţa zilele trecute. Alexandru Ionuţ C. a fost condamnat la 2 ani cu suspendare. Instanţa a dispus un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care are de respectat mai multe obligaţii. „..pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Albeştii de Argeş, judeţul Argeş, sau în cadrul Primăriei comunei Valea Iaşului, judeţul Argeş, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare”, este una dintre aceste obligaţii, potrivit sentinţei. Din pedeapsa primită, fostului poliţist îi va fi scăzută perioada reţinerii de 24 de ore din 13 octombrie anul trecut şi a arestului la domiciliu, din 14 octombrie până pe 7 decembrie. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.