Şi-a primit pedeapsa pentru tâlhărie

0
0

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Piteşti, a fost condamnat după ce a fost judecat pentru tâlhărie. Din fericire pentru el, a scăpat de o acuzaţie la fel de gravă. Acesta a fost achitat pentru pentru săvârşirea infracţiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale. Decizia instanţei nu este definitivă. Tânărul mai este cercetat într-un dosar de încălcarea ordinului de protecţie şi de loviri şi alte violenţe asupra mamei lui.
Alexandru O, de 21 de ani, din Piteşti, este cunoscut pentru firea lui violentă. Tânărul îşi face veacul mai mult pe stradă acolo unde intră deseori în conflicte. Cei care au avut necazuri cu el spun că tânărul ar avea probleme psihice. Acesta obişnuieşte să cerşească în zona bisericilor din centrul Piteştiului. Anul trecut, a fost trimis în judecată într-un dosar de tâlhărie calificată. Tot atunci a fost acuzat de racolarea minorilor în scopuri sexuale, de un minor care era parte vătămată în acelaşi dosar. În timpul procesului, inculpatul a contestat declaraţiile martorilor din rechizitoriu, a respins acuzaţiile şi a cerut audierea altor martori. Procesul a ajuns la final şi Alexandru O. a fost condamnat de Judecătoria Piteşti. „ achită pe inculpatul O.A, …, pentru săvârşirea infracţiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale, condamnă inculpatul O.A, …, la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie (fapta din 23.06.2022)”, se precizează în sentinţa dată ieri. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Judecătorii au menţinut măsura controlului judiciar asupra inculpatului şi implicit anumite obligaţii ce-i revin ca urmare a măsurii. Decizia nu este definitivă putând fi atacată cu apel.

A fost reţinut în alt dosar

Tânărul a fost agresiv şi cu mama lui. În februarie, când creştinii au sărbătorit Moşii de iarnă, acesta a atacat-o pe femeie în timp ce se aflau în centrul Piteştiului. Amândoi se întorceau de la cerşit când a izbucnit conflictul. Împotriva lui Alexandru O. exista un ordin de protecţie şi nu avea voie să se apropie de mamă. Din cauză că a încălcat ordinul impus de instanţă a fost reţinut. Ulterior, oamenii legii au cerut revocarea măsurii controlului judiciar şi arestarea preventivă a tânărului doar că judecătorii nu au admis cererea. M. Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.