Vâsâi şi Scarlat merg la închisoare!

0

În dosarul Publitrans în care fostul primar Tudor Pendiuc a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, alţi doi oameni de afaceri, şi ei inculpaţi în dosar, au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti, vineri. Este vorba de Constantin Scarlat, patronul CNCD şi Gheorghe Văsâi, pastonul Girexim.  Valentin Vişoiu, patronul Conarg, a fost achitat şi a scăpat de pedeapsa cu închisoare de 7 ani şi 8 luni dată de Tribunalul Bucureşti, prima instanţă. M.S.

 

Cei doi oameni de afaceri, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsâi, au primit pedepse de 4 ani închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă şi urmează să fie pusă în aplicare. Ceilalţi inculpaţi din dosar au fost achitaţi sau a încetat răspunderea penal împotriva lor după intervenirea prescripţiei faptelor.

 

Reamintim că Tribunalul Bucureşti a dat prima sentinţă în dosarul Publitrans în februarie 2020.Atunci Tudor Pendiuc a fost condamnat pe fond, la 8 ani de închisoare, în timp ce fiica acestuia, Emanuela Pendiuc, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare.

Iată ce pedepse cu închisoarea au primit în primă instanță ceilalți inculpați: Valentin Vișoiu – 7 ani și 8 luni; Constantin Scarlat – 6 ani; Gheorghe Văsâi – 6 ani; Aurelian Roman – 4 ani și 6 luni; Emilian Nechita – 4 ani și 6 luni; Manuel Rotaru – 5 ani și 6 luni; Elena Berinde – 5 ani și 6 luni; Lucia Ivan – 4 ani și 6 luni.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel şi vineri, Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă. Din cei 8 inculpaţi condamnaţi cu executare de Tribunalul Bucureşti, doar trei au primit vineri pedepse cu executare, respectiv: Tudor Pendiuc, Gheorge Văsâi şi Constantin Scarlat. În mod surprinzător, Curtea de Apel Bucureşti, l-a achitat pe omul de faceri Valentin Vişoiu de acuzaţiile de spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă agravată şi în formă continuată, infracţiuni pentru care în acelaşi dosar au fost date condamnări cu executare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.