Ministrul Chiţoiu a cerut strămutarea dosarului

2

Fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a obţinut în instanţă o amânare de peste 4 luni în procesul în care este judecat sub acuzaţia de ucidere din culpă. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Piteşti din august 2020 şi până acum a avut 20 de termene, asta după ce dosarul a stat mai bine de un an în cameră preliminară. Până la următorul termen, stabilit de instanţă pentru luna septembrie, după vacanţa judecătorească, se va judeca o cerere de strămutare a procesului depusă de fostul ministru.
Accidentul în care a fost implicat politicianul a avut loc în 2019, pe șoseaua care leagă Vâlcea de Pitești, la Zamfireşti, pe DN 7. Au murit doi oameni, soț și soție, Haralambie şi Elisabeta Pristavu, iar o a treia persoană, Viorica P., sora şoferului decedat, a fost grav rănită. La termenul de judecată din luna februarie Viorica P. şi-a retras plângerea motivând că este prea bolnavă ca să mai poată umbla prin sălile de judecată. De altfel, femeia în vârstă de 79 de ani, abia reuşea să păşească deplasându-se cu ajutorul unui baston şi susţinută de un bărbat. Tot atunci fostul ministru a spus că nu se simte vinovat de tragedie. „Eu nu mă simt vinovat de cauzare accidentului, dar îmi pare foarte rău pentru tragedie. Mai știu cum s-a întâmplat accidentul. Am avut 7 coaste rupte, sternul fisurat și deplasat, eu nu mă simt vinovat, puteam să mor și eu”, a declarat Daniel Chițoiu, la ieșirea de la judecătorie.

Următorul termen, în septembrie

Apărătorii fostului ministru susțin că șoferul care și-a pierdut viața în accident și pe care procurorii îl consideră victimă ar fi avut o parte din vină în ceea ce s-a întâmplat. Au dat vina pe vârstă și pe mai multe afecțiuni care, au spus ei, ar fi putut să îi provoace un infarct sau un accident vascular la volan, chiar atunci când a avut loc accidentul. „Nu ar fi primul om care suferă un infarct la volan și mașina se duce haotic pe șosea”, a spus unul dintre avocaţii care a cerut o nouă expertiză medico-legală. Judecătorii au respins cererea unei noi expertize în luna martie. Pe data de 5 aprilie, Daniel Chiţoiu a depus cerere de recuzare a judecătoarei Mihaela Banu, cererea fiindu-i respinsă. Probabil că decizia l-a supărat, astfel că la sfârşitul lunii aprilie, Daniel Chiţoiu a depus o cerere de strămutare a procesului. Acesta se află pe rolul Curţii de Apel Piteşti şi va fi judecată pe data de 22 mai. Invocând cererea de strămutare, fostul ministru a depus o cerere de amânare a procesului. Instanţa i-a admis cererea ţi următorul termen de judecată pe fond va avea lor pe 20 septembrie, asta în cazul în care dosarul va rămâne la Judecătoria Piteşti şi nu va fi strămutat la o altă instanţă din ţară. M.Sandu

2 COMENTARII

  1. Un jeg ordinar! Și el și avocatul care aruncă vina pe omul nevinovat care s-a trezit cu „bizonul” întrat pe banda opusă! 20 de termene!!! IREAL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.