Piteștean urmărit penal, depistat la granița cu Ungaria

0

Ieri, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz de încredere, în care au depistat și reținut un bărbat de 31 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2020, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cel în cauză, având calitatea de agent de vânzări la o societate cu obiect de activitate din domeniul construcțiilor, și-ar fi însușit sume de bani provenind din încasări, în unele cazuri folosind facturi și chitanțe fiscale false. De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2020, cel în cauză și-ar fi însușit, pe nedrept, un telefon mobil și un laptop, bunuri aparținând angajatorului, pe care a refuzat să le restituie reprezentantului acestuia.
Prejudiciul total cauzat a fost stabilit la suma de 62.500 de lei.
Ca urmare a faptului că cel în cauză s-a sustras cercetărilor, au fost efectuate demersuri prin intermediul sistemului de cooperare Schengen, bărbatul fiind depistat în seara zilei de 10 mai a.c., la un punct de trecere a frontierei din județul Arad, într-un mijloc de transport persoane, cu destinația Germania. Bărbatul a fost condus la sediul poliției, unde, în ziua de 11 mai a.c., după administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

S. M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.